As vrea ca atunci cand voi avea copil sa stea cu mine cat mai mult timp ,asa de mult imi doresc incat de pe acum am inceput sa ma interesez de unele lucruri care par tare interesante si nu as vrea ca copilul meu sa fie langa mine incă din primele momente după naştere. Am inteles ca si pentru el era foarte important, dar si pentru mine! O noua metoda de a-ti purta copilul dupa tine tot timpul in babywearingul.
Practic precum alăptarea la san, dormitul împreună, purtarea copilului(babyweraring) tot timpul si imi surade tare mult aceasta idee.
Purtarea copilului in bratele noastre (babywearing) este o practică antică, dar şi actuală.
A purta copilul pe corpul nostru are multe avantaje, de a-l transporta şi a ne mişca impreună cu el, iar pe de altă parte,de a-l susţine şi a ne ocupa de el, oferindu-i, in primul rand, siguranta care acest lucru conteaza cel mai mult.
2.plânsul nou-născutului se termină în momentul în care este luat în braţe.
- Bebeluşii purtaţi plâng mai puţin: Acest lucru e confirmat de studiul din 1981 al lui Hunziker şi Barr: copiii purtaţi doar 2 ore în plus pe zi plâng, în medie, cu 43% mai puţin în timpul unei zile, şi cu 52% mai putin la orele serii.
- Soluţie miraculoasă pentru colici: Poziţia cangur (lipit de pieptul mamei) într-un mediu cald, sigur şi liniştit, ajută bebeluşul să se relaxeze.
Si eu care m-am speriat gandindu-ma ca imi voi purta copilul in brate. Asa ca imi doresc tare mult un babywearing.
Fie ca e vorba de ai mei care simti nevoia de ai tine la pieptul ,
Fie ca devin matusa si cersesc nepoteii sa-i plimb la pieptul ,
Am auzit de ea, dar nu stiam ca se numeste asa:)
Cred că aici sunt un pic pe afară! Eu pe ai mei i-am ţinut pe gât! 🙂
E o metoda foarte originala, recunosc ca nu am folosit cu fiul meu, dar poate la al doilea copil voi folosi si eu!
Ce dragut este babywearing-ul!
Am avut ceva similar si a fost ok pana cand copilul a inceput sa mearga. Succes!
Am folosit asa ceva pana cand a inceput sa mearga, nu m-as fi descurcat fara el.
Eu l-am dus in brate sau in carut pentru ca desi aveam un portbebe nu am vrut sa-l pun in el ca mi se parea ca e prea devreme si cand m-am gandit eu sa-l folosesc ii ramasese mic. 🙂 Dar daca ar fi sa repet experienta l-as utiliza cu siguranta!
e o metoda relativ noua, cel putin la noi in tara dar le ajuta pe mamici sa faca treaba avandu-l pe cel mic la piept
Farmecul babywering-uri constă în liniștirea copilului. El te simte și crede că-i tot în burtică și stă liniștit. Liniștită ești și tu că nu te mai doare spatele, că ai mâinile libere, că poți intra oriunde.Ce păcat că micuții cresc atât de repede!