Nuci umplute- fragede

Spread the love

De multe zile ma tineam sa pregatesc ceva bun si nu stiam nici eu ce vroiam,dar din fericire mi-a venit in minte cea mai simpla reteta de nuci care nu iti trebuie nici multe ingrediente si se face foarte usor.Doar rabdare sa ai ,ca iti va iesi totul exact asa cum trebuie.Dupa atata munca laudele vor fi pe masura si invitati vor fi surprinsi de aceasta reteta de nuci care sunt foarte fragede.








Ingrediente:
1(150-200ml) cana untura -nu topita
1 cana smantana
1lingurita amoniac
faina cat cuprinde

Crema:

2 cani lapte
1 cana zahar
1 cana faina
2-3 linguri margarina
2 linguri cacao
zahar vaniliat si rom
zahar pudra-pentru impudrat



Punem faina ,untura ,smantana si amoniacul stins cu otet si amestecam bine,daca mai trebuie mai adaugam treptat cate putin.

Trebuie sa fie un aluat care sa se desprinda din vasul care amestecati .
Dupa ce ati framantat bine ,bine faceti bilute pentru a le pune in forma pregatita de copt.


Le asezati in forma care doriti sa  le coceti.A mea e mai mare si avea si ciupercute si de nuci ,iar eu am ales pe  cele normale.Puneam cate 8 bilute si numai pe de cat se faceau,e mult pana cand se incinge forma.Dupa ce se coc bine pe ambele parti le rasturnati intr-un vas si le mai lasati un pic la racit,pana cand pregatiti crema si se raceste.

In timp ce acestea se racesc pregati crema.Pune-ti laptele intr-un vas pe aragaz si adaugati zaharul,mestecati pana se topeste apoi puneti faina si mai lasati un pic si inchideti focul.Apoi adaugati margarina si cacaua si mestecati bine.La final puneti romul si zaharul vaniliat si o mai lasati un pic la racit.In aceasta crema mai puteti adauga miez de nuca,alune(taiate marunt) sau ce doriti pentru a avea un gust mult mai bun.

Si acum a sosit momentul mult asteptat lipirea lor si umplerea cu crema.Pune-t pe ambele parti crema si apoi le lipiti.Dupa ce terminati acest pas le dati prin zahar pudra .Pofta buna!

Be the first to comment on "Nuci umplute- fragede"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*