Pilaf cu aripioare de pui in pesmet

Spread the love

Astazi am pregatit pilaf cu aripioare de pui in pesmet. O reteta simplu si usoara, pe gusturile tuturor. Obisnuiesc sa il pregatesc cam o data pe saptamana in diferite variante, iar astazi am incercat cu aripioare.

Ingrediente

Pentru aripioare:

  • 4 aripioare de pui
  • 1/2 faina
  • 1/2 pesmet
  • 2 oua
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita praf usturoi
  • 1 lingurita sare

Pentru pilaf :

  • 1 cana orez
  • 4-5 cani apa (sau supa de gaina)
  • Maggi Secretul Gustului cu gust de gaina
  • 100ml ulei

Mod de preparare

Am pus la foc orezul in apa fierbinte. Daca eu nu am avut supa de gaina, am adaugat putin ulei si am amestecat de vreo doi ori in el. Spre sfarsit am adaugat Maggi Secretul Gustului si sare dupa gust. Am stins focul si totul e gata.

Aripioarele le spalam si le lasam sa se scurga. Apoi in trei boluri separate, punem faina, pesmet si oule. In bolul cu pesmet adaugam si boiaua, piperul, usturoiul si sarea. Urmatorul pas este sa luam fiecare aripioara in parte si sa le trecem prin faina, ou si la final prin pesmet. Ne asiguram ca sunt acoperite bine si le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Am prajit aripioarele pe ambele parti pana cand se rumenesc si devin crocante.

Acestea se pot servi si separat cu mujdei de usturoi sau sos de branza.

Pofta buna!

 

Be the first to comment on "Pilaf cu aripioare de pui in pesmet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*