Sarmalute in foi de vita cu mamaliga…

Spread the love

Sarmalutele in foi de vita sunt preferatele mele…yammy. La zi de sarbatoare sau vreun eveniment pe acestea le pregatesc cu mare drag. Daca sotul doreste  in foi de varza, in pregatesc si lui separat, dar eu nu ma dau in vant dupa ele. Pentru a pregati aceste sarmalute avem nevoie de carne de porc ( sau de care preferati), orez, ceapa, bulion si foi de vita sau varza.

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata porc
  • 100 g orez
  • 1-2 morcovi mici
  • 2 cepe
  • 100g bulion
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • delicat Secretul gustului cu gust de legume
  • foi de vita

Mod de preparare

Aceste sarmalute cu mamaliguta si branza cu smantana sau iaurt, smantana sunt foarte delicioase. Pentru a pregati aceste sarmalute am scos frunza de la saramura, am oparit-o, le-am scurs si apoi le-am lasat sa se raceasca. Intre timp am tocat carnea. Am curatat morcovul si ceapa si le-am calit un pic pana cand ceapa a devenit lucioasa, apoi am adaugat orezul. Am lasat la racit si apoi am incorporat in carne oul, bulionul iar sarea, piperul si delicatul dupa gust.

Intr-o oala, am asezat pe fund un strat de crengi de visin si frunze de vita, apoi am inceput sa impachetez sarmalutele si le-am asezat in picioare in oala. Am fiert apa separat cat sa le acopere si am turnat peste ele, am lasat la foc mic.

Am servit aceste sarmalute impreuna cu branza cu smantana si mamaliguta. 

Pofta buna.

8 Comments on "Sarmalute in foi de vita cu mamaliga…"

  1. Saptamana trecuta am facut si eu sarmalute in foi de vita. Sunt preferatele copiilor mei. Eu nu pun suc de rosii in compozitie.
    Ai spus ca ai scos frunzele de la saramura. Nu am auzit pana acum de foi de vita puse in saramura. Ai scris pe blog cum faci acest lucru? Eu oparesc foile de vita de vie, le las la racit si la scurs, apoi le pun in pungi si la introduc in lada frigorifica. Eu pun cam 40 de foi de vita /punga pentru ca le combin cu cele de foaie de varza cand le pregatesc.

  2. Mie imi plac mai mult cele in varza…iar pe acestea, un foi de vita, le mananc cu smantana!
    Si noi mai facem ardei, rosii si dovlecei umpluti.

  3. Si mie imi plac mult sarmalele, dar fara carne si in varza murata facute, fierte cu bulion… mmmm…

  4. Și eu sunt fan sarmale în foi de viță, cu smântână. Dar cel mai mult îmi plac cele de post, care sunt de fapt și originale din turcia. Cică doar cei săraci consumă acolo sarmalele cu carne, cei bogați le consumă în varianta de post.

  5. Du-te tuuu! Vaaaai! Mi-ai omorat dieta. Eu mananc iaurt cu seminte si tu postezi asa ceva…. :)) Arata bestial!

  6. Cat de bine arata, trebuie sa incerc si eu desi sunt mai mult adepta celor cu varza.

  7. Nu am mai mancat de mult sarmalute in foi de viță. De cate ori faceam frunza era prea groasa si tare si am renuntat sa mai facem. Ai vreun tips pentru a inmuia mai bine frunzele?

  8. Nu imi plac sarmalele in general, iar cele in foi de vita cu atat mai putin, asa ca dieta mea e ok acum :))
    Arata bine ale tale, cred ca toata familia s-a bucurat de ele!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*