Tocanita de ciuperci cu piept de pui

Spread the love

Aveam de vreo cateva zile cam 1kg de ciuperci in frigider si nu stiam cum sa le pregatesc. Sotului ii plac foarte mult ciupercile si daca tot nu prea aveam mult timp, am pregatit o tocanita de ciuperci cu piept de pui. Nu am vrut sa ma complic cu alte retete iar aceasta care am gasit-o este usoara.

Ingrediente tocanita de ciuperci cu piept de pui:

  • un piept de pui
  • 1kg ciuperci
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar

Am curatat ciupercile, se spala apoi le-am taiat cubulete. Se curata ceapa, morcovul si se taie cubulete mici. Apoi am pus intr-o cratita ulei am calit ceapa si morcovul timp de cateva minute, apoi am adaugat pieptul de pui taiat cubulete. Am lasat pana cand carnea s-a rumenit putin apoi am adaugat ciupercile si o canuta de apa calda. Am adaugat sare, piper si am lasat la fiert vreo 20 de minute la foc mic, cu un capac deasupra. Spre final am adaugat usturoiul tocat marunt si pasta de tomate. Am mai lasat inca vreo 5 minute, am mai adaugat putina sare dupa gust si mararul si am oprit focul.  

Intre timp am pus pe foc si de o mamaliguta. Iar aceasta a fost masa noastra ieri la pranz.

Ceva simplu, usor de realizat si foarte gustoasa.

Pofta buna.

8 Comments on "Tocanita de ciuperci cu piept de pui"

  1. Si mie imi plac mult ciupercile si fac adeseori feluri de mancare unde am nevoie si de ciuperci. Reteta asta se salveaza 🙂 😛

  2. Mi-ai dat oidee de ce sa gatesc maine.

  3. Ce reteta interesanta. O sa o fac și eu.

  4. Imi plac ciupercile. N-am incercat reteta asta, dar sunt convinsa ca este delicioasa

  5. Ce reteta minunata, multumim 🙂

  6. Si mei imi plac ciupercile cu pui, o idee buna pt pranz

  7. Arata delicios! Eu obisnuiesc sa pun smantana, dar o sa incerc si varianta asta!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*