Placinta cu aluat razuit/Raioasa

Astazi am pregatit aceasta reteta simpla, cu mere. Am tot vazut prin grupuri de bucatarie fel si fel de retete, incercate si salivam la postari. Asa ca nu am mai stat pe ganduri si am incercat-o pentru prima data. Eu zica ca a iesit destul de buna, cu toate ca nu prea este ea aspectuasa in schimb este foarte gustoasa. Fierbinte s-a mancat jumatate de tava…:))

Placinta cu aluat razuit

Ingrediente:

13lg lapte

13lg ulei

13 lg zahar

1 ou

un praf de copt

faina cat cuprinde

Umplutura:

5 mere mari

un pachet scortisoara

gem(eu am afolosit de prune)

Mod de preparare:

Pentru inceput am frecat oul cu zaharul, intr-un bol potrivit. Dupa care am adaugat laptele, uleiul, praful de copt si faina. Am framantat aluatul bine si apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora.

Cat timp am lasat la frigider aluatul, am pregatit umplutura. Am curatat merele de coaja, le-am dat pe razuitoare si apoi am adaugat scortisoara si cu gemul.

Am pregatit tava de aragaz cu folie de copt. Am impartit aluatul in 2 parti, una mai mare si celalta mai mica. Din bucata mai mare de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava si peste care am pus umplutura. Am razuit deasupra restul de aluat si am introdus tava la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa ce am scos tava din cuptor am presarat deasupra zahar pudra.

Pofta buna.

 

 

15 Comments on "Placinta cu aluat razuit/Raioasa"

  1. Arata foarte bine si cred ca a fost delicioasa. Am sa incerc si eu reteta.

  2. Interesanta prajitura! O sa o incerc si eu cu siguranta.

  3. Super buna, imi facea bunica mea.

  4. Mulțumim de reteta..O fac și eu mai mereu

  5. Faceam aceasta reteta numai cu magiun de prune.

  6. Arata delicioasa! Nepoata mea face ceva de genul, insa cu nuca si dulceata!

  7. Eu stii ca nu sunt cu dulciurile, dar parca tot mi s a facut pofta.

  8. Mama ne făcea o prăjitură asemănătoare,era tare bună!

  9. ceva de genul fac si eu vara cu mere sau prune, un fel de crumble, cred ca seamana tare bine!

  10. Dar arata foarte apetisanta in ciuda denumirii 🙂

  11. Albu Steluta Georgiana | 18 februarie 2018 at 22:14 | Răspunde

    O reteta foarte ochioasa! Mi-am notat-o pentru ca eu iubesc dulciurile de casa!

  12. Arata delicios. Am salvat reteta. 😍😍

  13. Imi aduc aminte ca am mancat si eu recent asa ceva, a fost delicios 🙂

  14. Este o reteta simplu de facut, iar rezultatul este delicios.

  15. Iubesc prajitura asta. Eu stiu ca-i zice lintzer. Chiar am sa incerc si eu reteta zilele astea pentru ca imi place mult prajitura

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord