Linte verde – beneficii si moduri de preparare

Spread the love

Pe vocherul Vitamix, asa cum v-am mentionat in articolul anterior, mi-am luat si linte verde. Nu e prima data cand aud de acest produs, ba din contra am mai mancat. Patroana la care am lucrat, in Franta, mai mereu ne oferea cate ceva de mancare printre care si linte. Sotului ii place foarte mult si nu am stat deloc pe ganduri si am cumparat si eu. Aceasta poate fi: linte verde, linte rosie sau linte neagra.

Linte este un aliment sanatos asemanator cu mazarea, soia, fasolea cu numeroase proprietati nutritive atat pentru adulti cat si pentru copii.  

Linte verde – beneficii

lintea este o sursa bogata de antioxidanti

lintea este bogata atat in fibre solubile cat si in fibre insolubile

lintea este o sursa excelenta de minerale

continutul important de vitamine, in special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9)

Cum se prepara lintea?

Inainte de a se pune la fiert, aceasta trebuie aleasa cu atentie si spalata. Se poate lasa la inmuiat peste noapte, dar intr-o cantitate mare de apa, iar bobitele care plutesc se indeparteaza.

Aceasta se poate consuma in salate, in amestec cu legume bogate in vitamina C , precum rosii, ardei, broccoli.

Se pregateste foarte usor si este foarte buna.

Moduri de preparare

  • supa crema de linte
  • linta verde cu afumatura(costita, carne etc)
  • tocanita cu linte
  • linte in stil indian
  • pateu de linte
  • linte cu legume

Daca tot v-am vorbit atat despre linte, astazi am si pregatit-o. E o reteta usoara si chiar o poate face oricine si cu ii place acest preparat.

Linte verde cu costita de porc

Ingrediente:

un pachet de linte (500g)

1 ceapa

1 morcov

3 catei de usturoi

1 lingura bulion

sare

piper

costita de porc

apa 1, 5l

Mod de preparare

Am prajit costita de porc in putin ulei, apoi le-am scos si am calit ceapa si cu morcovul. Am adaugat lintea si apoi apa, am dat focul la mic pentru 45 de minute. Am pus piper si sare si a fiert in voie. Cnad observati ca s-a fiert lintea) mai o gustati din cand in cand, atunci cand e moale) adaugati bulionul. Iar intr-un castron puneti putina faina cu apa si adaugati peste. Am mai lasat sa dea intr-un clocot si iam inchis focul.

A fost super buna cu acreala sau de ce nu salata. 

Pofta buna.

Ati pregatit linte pana acum?

16 Comments on "Linte verde – beneficii si moduri de preparare"

  1. Imi place lintea,gatita cu multe legume.

  2. nu cred ca am facut pana acum, dar daca seamana cu fasolea… sigur imi va placea!

  3. Nu am mancat niciodata linte desi sunt fan fasole.

  4. ghelbere elena | 21 martie 2018 at 09:10 | Răspunde

    Am sa gatesc aceasta reteta vineri dar fara carne.

  5. Nu am mancat linte pana acum, nu stiu de ce dar nu ne atrage. Poate am sa incerc si eu sa vad cum e.

  6. Nu am mancat niciodata linte desi mi-am popus de nenumarate ori. Uit mereu sa iau. Mai ales ca am o pietena care intotdeauna de Anul Nou, mananca linte( o superstitie legata de bani)

  7. Știu cât de sănătoasă e lintea, însă nu știu de ce până acum nu am gătit-o. Trebuie să remediez situatia.

  8. N-am mancat niciodata linte, noi nu consumam. Dintre leguminoasele de acest gen doar mazarea imi place. Fasolea uscata, sa n-o vad in ochi, cea verde, da, imi place. Iar bob-ul habar nu am ce este.

  9. Am cateva retete interesante pe care le gatesc mai des, dar mananc doar eu!

  10. Chiar ieri mi-am cumparat linte(doar ca rosie).Sunt mare consumatoare de linte!

  11. N-am mancat linte pana acum, dar sigur imi iau si eu.

  12. Nu am gatit linte, nici nu am mancat pana acum. Chiar sunt curioasa de gust. Si sunt foarte curioasa daca mandrele mele ar accepta-o.

  13. Eu nu prea am gatit linte, nu stiu de ce. Ar trebui sa o fac.
    Se consuma alaturi de Ursus ? 🙂

  14. N-am facut genul asta de mancarae pana acum. Am facut supa de linte o data si nu m-a dat pe spate. CU toate astea, am mancat una in oras si era apetisanta.

  15. Catalina Coman | 24 martie 2018 at 23:01 | Răspunde

    Am gustat linte o singura data si mi-a placut.

  16. Lintea face parte din dieta noastra din totdeauna, inlocuieste cu succes fasolea, se fierbe mai repede si nici nu provoaca flatulenta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*