Melci cu nuca insiropati

Astazi am avut pofta de ceva bun, dar sa nu cheltui prea mult si sa fac cu ce am prin casa. Asa ca am gasit intr-un grup de bucatarie aceasta reteta de melci cu nuca insiropati, care sunt foarte gustosi si nu sunt nici greu de pregatit. Iti trebuie doar rabdare. 

 

Melci cu nuca insiropati

Ingrediente:

400g faina

1 pliculet de drojdie uscata( eu am folosit jumatate de cubulet)

3 linguri zahar

100 ml lapte

un pliculet de zahar vanilat

100 grame unt topit

300 grame nuca

Pentru sirop:

100 ml apa

200grame zahar

 

esenta de rom

Mod de preparare:

Se framanta aluatul bine si se lasa la dospit cel putin o ora. Intre timp am sfarmat nucile si le-am dat prin masina de tocat. Dupa ce s-a dospit aluatul, se intinde subtire pe blatul de lucru si se unge cu unt moale (l-am topit un pic eu) , se presara nuca si am mai adaugat pliculetul de zahar vanilat. Se ruleaza, apoi se portioneaza.

Melci se pun in tava rotunda si se mai lasa iar la dospit cel putin jumatate de ora. Apoi introducem tava la cuptor 30 de minute.

Am pregatit siropul, pe care l-am lasat sa fiarba 10 minute. Am oprit focul si am adaugat esenta. Dupa ce se scot melci din cuptor se toarna siropul si se lasa 10 minute sa se absoarba.

Sunt delicioase si foarte gustoase.

Pofta buna.

3 Comments on "Melci cu nuca insiropati"

  1. ghelbere elena | 4 martie 2018 at 09:07 | Răspunde

    Imi plac pentru ca ii cumpar de la o patiserie. De facut nu am facut pentru ca mi se pare ca muncesc prea mult.

  2. Nu.s asa greu de facut! Nu ma prea omor dupa ei, dar din cand in cand… nu strica

  3. Mereu am trecut peste reteta asta. .nush dc ..dar de data asta o sa o incerc!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord