Pilaf de bulgur – reteta de post

Spread the love

Ieri, am mers la Vitamix ( Braila Mall ) pentru a beneficia de vocherul de cumparaturi, in valoare de 100 lei, primit la Galati Beaty Swap 2. Am intrat prima data online, mi-am facut o lista cu ce as vrea iar acolo spre surprinderea mea, le-am gasit pe toate. Nici vanzatoarelor nu le venea sa creada, 99.9 lei, insa preturile online nu se potrivesc cu cele din magazinele fizice.

Cu aceste produse m-am intors acasa. Pe rand am sa scriu despre ele. 

 

Pilaf de bulgur

La pranz, am pregatit pilaf de bulgur. O reteta foarte simpla si usoara, insa foarte buna, gustoasa si sanatoasa.

Ingrediente:

1 ceapa

1 morcov

1  cana bulgur

sare

piper

ulei

3 cani apa

1 lingura bulion

Mod de preparare: 

Am spalat bulgurul cu apa rece si l-am lasat la scurs.

Se curata legumele si se toaca marunt.

Intr-o tigaie am incins uleiul si am calit ceapa si morcovul.

Se adauga bulgurul, apoi am adaugat bulionul diluat cu o cana de apa calduta, iar treptat am mai adaugat apa.

Am adaugat sare, piper si putin delikat.

Am lasat la foc potrivit timp de 15 minute( daca mai trebuie apa puteti adauga).

Puteti verifica de sare si piper si verificati daca este fiert.

Se ia de pe foc si se mai lasa acoperit inca vreo 10 minute.

Pofta buna. 

 

Despre bulgur

Bulgurul este un amestec de diferite boabe de grau macinat mare si este folosit ca atare sau in diferite retete. Este un ingredient care se gateste similar cu orezul sau cuscusul.Are un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat orezul si are un indice glicemic scazut.

Este folosit : salata arabeasca cu patrunjel, rosii, ceapă, rodii, bulgur si suc de lamaie), dar se poate folosi si in loc de orez in pilafuri, ardei umplut, sarmalute, burgeri fara carne sau supe.

Beneficii pentru sanatate

  1. o sursa bogata de carbohidrati
  2. contine cateva fibre solubile
  3. o buna sursa de magneziu
  4. vitaminele din grupa B – exemplu: vitamina B6 si acidul folic
  5. o sursa bogata de fier

Ati pregatit pana acum bulgur?

 

21 Comments on "Pilaf de bulgur – reteta de post"

  1. Nu am pregătit pana acum…urmează!!

  2. stiu ca bulgurul este foarte important din punct de vedere nutritional dar folosesc mai rar, desi am in casa!

  3. Ce ușor pare se preparat și sunt sigura ca are și gust bun.

  4. Arata tare bine! Se prepara si rapid.

  5. Eu nu am mancat niciodata bulgur dar m.ai facut foarte curioasa.

  6. Wow, ce de bunatati ai luat. Nu am mancat niciodata bulgur dar mi-am propus de multe oi. De data asta cred ca voi face si eu.

  7. O sa incerc si eu salata arabeasca sa vad daca imi place, dupa care trec la pilaf.

  8. ghelbere elena | 20 martie 2018 at 10:29 | Răspunde

    Bulgur nu am gatit si nici nu am gatit niciodata. Am sa-mi cumpar si sa incerc, nu am ce pierde.

  9. Nu am gătit niciodată, dar am tot auzit despre el, trebuie să-l încerc și eu.

  10. Arata exceptional!
    Sunt curioasa ce o sa pregatesti cu restul bunatatilor!

  11. Sincera sa fiu, e prima data cand aud de asa ceva, pare interesant.

  12. WOW! Minunate produse!
    Am sa prepar si eu reteta, abia astept sa gust -pare destul de interesanta si extrem de gustoasa! Multumesc pentru reteta! :*

  13. am mancat bulgur la un restaurant libanez si chiar mi-a placut. mie imi pare ca seamana oarecum cu cus-cus-ul

  14. Albu Steluta Georgiana | 20 martie 2018 at 23:36 | Răspunde

    O reteta perfecta pentru zilele cand tin post!

  15. N-am mancat bulgur niciodata, cred ca ar trebui sa imi extind orizonturile gastronomice 🙂

  16. Am mai citit despre acest tip de pilaf, dar nu l-am incercat pana acum. Vad ca ai primit foarte multe produse bio.

  17. Bulgurul completeaza frumos orice masa vegetariana sau nu si se afla de multe ori in meniul zilnic al familiei mele.

  18. Sincera sa fiu, e prima data când aud de bulgur. Pare simplu de preparat, o sa îl încerc și eu.

  19. N-am gustat pana acum, dar cred ca e bun!

  20. Catalina Coman | 23 martie 2018 at 01:16 | Răspunde

    Nu am gătit si nu am gustat niciodata. Sunt curioasa ce gust are.

  21. Eu n-am pregtit niciodata Bulgur. M-ai facut curioasa si chiar imi doresc sa-l incerc si eu

Leave a comment

Your email address will not be published.


*