Chiftelute de linte rosie

Inca o punga de linte am primit, de data aceasta alta culoare. Daca ma urmariti stiti ca am mi-am cumparat de la Vitamix si am scris aici. Dar cum astazi am fost mai mult in fuga si nu prea aveam chef sa stau prin bucatarie, am pregatit chiftelute de linte rosie. Se pot pregati mai mult in post.

 Lintea este o sursa foarte buna de fibre ce ajuta la scaderea colesterolului.  Daca aveti rezistenta la insulina, hipoglicemie sau diabet este recomandat sa consumati preparate din linte care pot ajuta cu adevarat la echilibrarea nivelului de zahar din sange in timp ce furnizeaza energie constant.

Ingrediente

3-4 linguri linte rosie

3 cartofi albi

1 ou

pesmet

patrunjel verde

ulei

usturoi 2 catei (dar merge si fara)

Mod de preparare

Am pus linte la inmuiat de aseara, iar apoi dimineata am spalat-o si am fiert-o. Cartofii i-am dat pe razuitoare si apoi i-am stors. Am tocat marunt patrunjelul, am amestecat cu cartofii apoi am adaugat lintea, oul si pesmetul. Am lasat un sfert de ora in repaus ca pesmetul sa se umfle un pic si am format bilute pe care le-am dat prin pesmet.

Am pus hartie de copt in tava pe care am uns-o cu ulei. Am asezat chiftelutele si le-am lasat la foc mediu, iar in 15-20 de minute sunt gata. Le rasuciti pe o parte si alta ca pesmetul sa nu se arda.

Am servit cu sos tartar, dar mai merg si cu sos tzatiki sau iaurt grecesc cu marar.

Pofta buna.

1 Comment on "Chiftelute de linte rosie"

  1. Si eu facut,dar le.am prajit in tigaie si s-au cam dezmembrat. 😉😅

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord