Socata cu miere – reteta

De vreo cativa ani, tot am baut la diferite persoane socata. Mi-a placut mult gustul si este o bautura foarte depurativa, care favorizeaza eliminarea toxinelor din tesuturi si revigoreaza intregul organism. Terapia cu flori de soc combate pana la 50 de boli spre exemplu: actioneaza impotriva racelilor, a bronsitei si a bolilor de rinichi, dar s-a dovedit eficienta si in combaterea obezitatii, insuficientei cardiace si a tulburarilor respiratorii. Nu am mai stat deloc pe ganduri si am pregatit si eu.

De asemenea, cura cu socata produce o stare de relaxare a intregului organism. Aceasta are un gust dulce acrisor si este putin acidulata. 

Beneficii socata

  • socata um remediu antiinfectios
  • remediu contra obezitatii
  • stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza
  • pentru copii anemici si covalescenti

Florile de soc aduc numeroase beneficii organismului. Florile de soc sunt indicate in diverse diete de slabit, pentru ca scad apetitul alimentar si senzatia de foame dispare. Acestea apar la sfarsitul lunii mai si tin pana la jumatatea lunii iunie. 

Mierea de mana primita de la Apidava acum cateva zile am folosit-o la socata, plus ca am mai adaugat alt tip de miere.  Este un produs rar, extrem de sanatos. Are foarte multe proprietati speciale, fiind ideala si pentru tratarea anemiilor, racelilor, afectiunilor stomacului, dar si in afectiuni dermatologice, inflamatorii si ale sistemului imunitar.

Socata cu miere – reteta

  • 8 flori mari de soc (daca nu 10 mai mici)
  • 500g miere
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lamaie taiata felii
  • 5l apa

Mod de preparare:

Cules florilor de soc e bine sa se faca in jurul orelor 12, atunci cand acestea sunt deschise. Florile se spala cu apa apoi se lasa pe un prosop. Intr-un recipient mare, borcan de preferat se pun 5 l de apa si mierea, se amesteca bine pana cand aceasta se topeste. Se adauga zeama de la o lamaoe, florile de soc si feliile de lamaie taiate. 

Borcanul se acopera cu un tifon sau un capac, ce aveti la indemana si se lasa pentru 3-4 zile. Poate dura si mai multe zile, acum depinde. Eu am tinut-o la bucatarie, insa daca o lasati la soare aveti grija sa baleasca. Pentru a o face mai interesanta puteti adauga in ea putin sirop de capsuni(eu nu am avut).

Dupa procesul de fermentare, am strecurat licoarea printr-un tifon, am inlaturat florile de soc si feliile de lamaie ca aceasta sa fie cat mai lipmede. Am asezat-o la sticle, am sigilat-o bine si cam asta a fost tot.

Spor la treaba. 

24 Comments on "Socata cu miere – reteta"

  1. Wow esti super, ce minutatie ai facut. 100% e delicioasa si fooooarte sănătoasă aceasta băutura

  2. Aah si bunica facea mai demult si era absolut delicioasa ❤

  3. Ma crezi ca nu am baut socata niciodata? M.ai facut tare curioasa.

  4. Toma Tantica | 25 mai 2018 at 16:34 | Răspunde

    Maine voi pregati reteta ta ,chiar voiam sa incerc socata cu miere

  5. Vaaiii ce bunatate, nu am mai baut de ani de zile 🙂

  6. Arată foarte bine! Nu am mai băut de ceva timp

  7. Imi aduce aminte de copilarie
    Yummy

  8. A facut si mama, chiar mai am vreo 2 sticle, doar ca am ales ca indulcitor stevia, asta ca nu mi-a trecut prin cap sa aleeg mierea. Daca citeam mai de mult articolul tau, m-as fi luminat. 😀

  9. Mie imi place socata simpla, de regula… Dar ce e drept, nu am incercat niciodata varianta cu miere.

  10. Cat de bine arataaaa! Nici nu stiam ca are atatea si atatea beneficii! Trebuie sa beau si eu!Puup! :*

  11. Soțul meu e mare fan socată, iar de data aceasta a adăugat și miere polifloră de la Apidava!

  12. Tatăl meu obișnuiește să facă și să consume socată. Eu, în schimb, nu suport teiul sau socul, nu știu de ce…

  13. Eu o fac simpla. Nu ajunge la fermentare 😉

  14. Si eu pun miere, e mai gustoasa bautura. Si mai sanatoasa, cu siguranta!

  15. chiar ma gandeam sa fac saptamana aceasta, tot miere folosesc si eu!

  16. Am pregătit și noi socată și este foarte bună!!! 😘😘😘 Pare delicioasă și a ta!

  17. N-m mai baut de mult, chiar mi s-a facut pofta de socata!

  18. Imi placea mult socata cand eram mica, acum asa si asa.

  19. Eu nu beau socata. Tin minte ca mama facea mereu, cand eram noi mici.

  20. Perfecta pentru anotimpul calduros. Multumesc pentru reteta.

  21. Uite cu ce aș putea să înlocuiesc cafeaua vara.

  22. Imi place tare mult socata. Ar trebui sa incerc si eu sa fac si sa vad cum imi iese. Arata tare bine socata ta si cred ca a iesit mai inchisa la culoare de la mierea de mana

  23. Voi face si eu reteta asta, tocmai am cumparat flori de soc de la piata si nu am facut niciodata

  24. Pe vremea asta e perfecta socata.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord