Despre osmoza inversa

Conform Wikipedia, osmoza reprezinta solventului (apei) printr-o membrana semipermeabila, ca de exemplu celulele vii datorita permeabilitatii membranei celulare si poate fi simpla sau facilitata. Acest fenomen apare atunci cand doua solutii apoase cu concentratii diferite de ioni sunt separate de o membrana semipermeabila.

Cum functioneaza procesul de osmoza inversa?

Osmoza este un fenomen natural, asadar are loc un transfer de molecule de apa dinspre lichidul cu concentratie mai mica de ioni spre lichidul cu concentratie mai mare de ioni, pana cand concentratiile celor doua lichide devin egale. Pentru a reduce nivelul salinitatii ( saruri : nitrati, sulfati, fosfati ) cat si pentru purificarea apei, se foloseste procedeul de osmoza inversa.

Un purificator apa este accesorizat cuun  vas de stocare de aproximativ 12 litri, cu scopul de a stoca apa inainte de consum. Sunt mai multe modele de filtre cu osmoza inversa, cu aspect diferit de cel din imagine, unele compacte, altele mai mari, altele cu mai putine trepte de filtrare etc.

Montajul osmozei inverse

Acest purificator se monteaza sub chiuveta iar pe chiuveta se monteaza doar un robinet pentru  a facilita consumul de apa.  Osmoza inversa a creat si creeaza in continuare controverse. Acest lucru se datoreaza faptului ca osmoza inversa demineralizeaza complet apa. Aceasta apa devine destul de asemanatoare cu apa distilata.

 

  • Stiati ca 80% din pretul unei sticle de apa plata este dat de pretul petului?

  • Elimina cheltuielile periodice de deplasare la depozite, pentru aprovizionarea cu apa imbuteliata.

  • Elimina poluarea cu deseuri plastice, rezultata dupa consumul de apa imbuteliata.

  • Elimina 100% riscul de a face piatra la rinichi.

  • Nu ramai fara rezerva, nici chiar cand se opreste apa de la retea (purificator apa cu rezerva de 12 litri de apa plata)

  • Cel mai mare avantaj: ESTE DE PESTE 100  DE ORI MAI IEFTINA DECAT APA IMBUTELIATA !

 

Tu detii un astfel de filtru osmoza inversa?

Be the first to comment on "Despre osmoza inversa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord