Totul din pasiune

Inca de cand eram mica ma chinuiam sa invat sa merg pe bicicleta,iar acum merg si ma plimb numai cu placere…chiar daca taica-miu nu vroia sa ma invete.
In primul rand as vrea sa va marturisesc ca raspund provocari Blogal Initiative ,de aceia cu aceasta ocazie va impartasesc experientele mele bune si mai putin bune cu bicicleta. Alaturi de mine se va alatura in ”Saptamana Bloggerului Biciclist ” Balaban Marian cu blogul Pasiunea mea florile  si bine inteles al nostru tata care zi de zi si ani la rand face acest lucru….Negoita Vasile..
Pentru noi e o pasiune,ori de cate ori vrem sa mergem la market,sau sa ne plimbam preferam sa luam bicicleta…asa putem slabi ,iar aerul nu va mai fi chiar asa de poluat.Daca am merge cu totii la servici sau sa ne plimbam cel putin de 2- 3 ori pe saptamana,nu mai zic pe zi ..ca in acest fel totul pentru noi va deveni usor o pasiune.

In al doilea rand in multe tari se practica ciclismul care este un exercitiu fizic foarte usor de facut,asociat cu sanatatea si cu o stare de bine.Lipsa activitatii fizice cred ca este pe locul 2 dupa fumat,daca am merge mult mai multe persoane cu bicicleta ar scade numarul accidentelor,iar numarul ranitilor ar fi comparabil cu cel al pietonilor.

In orasele mari unde numarul de ciclisti este mare ,au acces de a circula pe strazi unde autoturismele chiar ofera prioritate .Nu de mult si la noi in oras s-a terminat finalizarea renovari parcului unde am observat ca e o banda speciala pentru ciclisti si acest lucru chiar e util,pentru ca in general in week-end duminica vad ca mai iese la plimbare cativa ciclisti….
Asadar incurajez toate persoanele si sustin sa mearg cat mai mult cu bicicleta,atat la servici cat si plimbare..spre exemplu tatal meu de 20 ani are un loc de munca la vreo 15 km distanta iar acest lucru il determina sa se duca acolo numai cu bicicleta…nu vrea scuter sau masina,pentru ca  necesita mai multi bani la o bicicleta chiar de se strica ceva e foarte usor de facut si imediat se pune in functiune…

Bike2 Work

este un proiect co-finantat de UE si are ca principalul scop incurajarea populatiei pentru a adopta la locul de munca si nu numai bicicleta
Asociatia Green Revolution s-a alaturat acestui proect cu inca 11 state din Europa: Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franta, Croatia, Malta si Bulgaria…


Participa si tu la acest proiect,si intri automat in marea familie de bicilcisti europeni…

Be the first to comment on "Totul din pasiune"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord