Bagajul pentru maternitate!

Poate ca v-am innebunit prea mult, am tot scris articole despre sarcina si evolutia ei.Dar stiti ca acest lucru este poate ca unic si nu te mai poti intalni vreodata si de aceea nu as vrea sa pierd nici o clipa. Aici amintirile se pastreaza cel mai bine, iar cu timpul ne uitam si citim cu drag. M-am decis de aceasta data sa va scriu ce mi-am pus eu in bagajul pentru maternitate, poate ca va ajuta si alte mamici.

Eu am fost tot timpul pregatita, inca de cand aveam 30 de saptamani mi-am pus pe canapea(intr-o camera separat) toate lucrurile necesare , iar acum o saptamana (adica pe la vreo 36-37) mi le-am asezat in geanta. Cu timpul o sa te ingreunezi si iti va veni mai greu, asa daca le cumperi din timp iti iei ce-ti place. Iar apoi am mai adaugat cate ceva, mai imi aduceam aminte ca nu imi cumparasem un lucru , ba ca nu stiu ce ii trebuie lu bebe si tot asa. Acum ca mai avem inca putin am zis sa scriu ce mi-am pus eu in geanta. Am mai citit pe internet diferite articole cu ce mai trebuie dar si de la prietene care au nascut.

Eu voi naste la stat, la maternitatea din Braila. Poate ca unele mamici vor vrea sa nasca la privat, acolo nu iti trebuie prea multe lucruri de acasa totul ti se va da pe gratis, inclusiv tie cat si lui bebe. Pe cand la maternitate trebuie sa te duci cu bagajelul de acasa pregatit cu de toate in el. Nimeni nu-ti va da nimic.( O sa va scriu despre aceasta experienta, dupa ce va veni bebe.)  images

Lucruri necesare mama:

-cartea de identitate, cardul de sanatate,

-dosarul de analize(toate sa fie ordonate in functie de data),

-elastice de par,agrafe(daca aveti parul lung),

-camasi de noapte(eu am 2)+halat ,

-sosete +papuci (eu mi-am pus si din aceea de casa si din spuma atunci cand voi merge la baie),

-vata si comprese sterile,

-absorbante(si de zi si de noapte),

-telefon, casti, incarcator,

-chiloti 4-5 perechi,

-sapun, prosop, antiperspirant, periuţă de dinţi, pastă, hârtie igienică, servetele umede, crema de maini, oglinda, pieptan

-cana, tacamuri, servetele masa

-pix, reviste.

Cam aceste lucruri le-am pus pentru mine. Iar pentru bebe:

-scutece Pampers+ servetele umede(tot Pampers)

-crema Sudocrem

-biberon(in caz de urgenta,sper sa nu fie nevoie)

-hainute spalate,body-uri+ costumas

– 3 scutece +fasa.

Aceste lucruri le-am pus pentru bebe, daca va mai fi nevoie de ceva ne va aduce tati. Bineinteles ca trebuie sa aveti si bani la voi, in caz de ceva puteti achizitiona de la magazinele de prin apropiere.

Voua ce v-a mai fost de folos pe perioada spitalizari?M-as bucura mult daca ati completa aceasta lista din experienţa proprie.

Va pup, Violeta!

1 Comment on "Bagajul pentru maternitate!"

  1. Nastere usoara!
    Am completat leapsa la care m-ai nominalizat,

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/2016/07/leapsa-pentru-cei-care-vor-sa-ma.html

    Numai bine, sanatate tie si lui bebe!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord