Care sunt elementele unui acoperis cu panta?

Nu trebuie sa fii architect, constructor sau inginer proiectant pentru a avea minime notiuni legate de acoperisul unei case.

Daca ai in vedere un proiect de casa, este esential sa stii ca acoperisul viitoarei tale case reprezinta cheia pentru o locuinta ferita de intemperii, durabilitatea acoperisului, lucrarile de montaj si calitatea materialelor de constructie fiind chestiuni de maxima importanta.

In continuare, vom prezenta, pe scurt, care sunt componentele de baza ale unui acoperis cu panta, deoarece acest tip se numara printre cele mai frecvente optiuni.

  1. Sarpanta reprezinta structura de rezistenta. Va recomandam sa acordati maxima atentie alegerii unei invelitori eficiente, tinand cont de greutatea acesteia, precum si de alte criterii, precum existent unui pod etc. In general, sarpantele sunt construite din lemn, dar se intalnesc si din metal ori beton.
  2. Termoizolatia joaca un rol semnificativ, indeosebi atunci cand spatiul de sub acoperis urmeaza a fi folosit in scopul locuirii sau depozitarii de diverse obiecte. Acum aveti la indemana numeroase solutii pentru o termoizolatie eficienta, printre care: vata minerala, polistiren, spume.
  3. Folii protectoare. Prin montarea unor membrane anticondens Acovent vei beneficia de protectia necesara pentru a tine la distanta infiltratiile de apa.
  4. Invelitoarea – reprezinta stratul aflat la exterior. Diversitatea de materiale din care poate fi fabricata o invelitoare va ofera posibilitati multiple pentru a realiza acoperisul la care visati si trebuie sa fie potrivit cu conditiile meteo din regiunea unde este ridicata noua casa. Puteti opta pentru: olane ceramice, placi din fibrocement, materiale naturale (stuf, paie etc.), sindrile bituminoase, tabla cutata din otel  sau tigle.
  5. Sistem pluvial  acesta este alcatuit din urmatoarele elemente care contribuie la dispersia apelor rezultate din precipitatii, prevenind infiltratiile in fatada casei, crearea turturilor pe timp de iarna etc.: guri de scurgere, burlane, jgheaburi.
  6. Accesorii utile pentru o inalta functionalitate a acoperisului (accesoriile Civeflor confera un aspect estetic deosebit, dau stabilitate tiglei si sunt de buna calitate): borduri, coame, parazapezi (opritoare de zapada), dolii, sorturi, alte elemente specifice.

In completarea acoperisului, puteti folosi diferite elemente care servesc pentru iluminare, pentru o buna ventilare, cosuri de fum, ferestre de mansarda ori lucarne etc.

Fiecare dintre componentele enumerate are un rol bine determinat in constructia unui acoperis. De acceea, instalarea tiglelor si a accesoriilor trebuie facuta de personal calificat sau numai de persoane pricepute in domeniu!

1 Comment on "Care sunt elementele unui acoperis cu panta?"

  1. Interesant

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord