Ce avantaje iti poate aduce un purificator de aer

Majoritatea nu ne gandim decat in apropierea vremii caniculare sa ne montam, daca nu avem deja, un aparat de aer conditionat. Insa si un purificator de aer poate fi extrem de folositor.

Probabil ati observat, intrand in locuintele aflate in cladiri mai vechi, in institutii sau in birouri aflate in constructii ridicate in urma cu cateva zeci de ani, ca aerul poate fi usor imbacsit, incarcat de miros specific, impregnat in pereti. Poate este vorba de spatii care au suferit in trecut de umezeala in exces si inca poarta stigmatul mucegaiului. La ora actuala, sunt angajati care lucreaza in birouri nu neaparat salubre, unde formarea condensului datorita variatiilor de temperatura constituie o situatie frecventa. Rolul unui purificator de aer consta intocmai in eliminarea bacteriilor, pentru un aer mai curat si mai sanatos. Noile modele de purificatoare de aer Gree  sunt prevazute cu un sistem ingenios care filtreaza aerul din incaperi.

Ce includ noile purificatoare de aer marca Gree:

  1. Pre-filtru
  2. Filtru HEPA (High-Efficiency Particulate Arresting ) – Ce particularizeaza acest tip de filtru, fata de unul standard, este eficienta legata de absorbtia particulelor foarte mici, asa cum ne indica si denumirea sa.
  3. Filtru carbon activ
  4. Generator anioni
  5. Filtru HIMOP

In ceea ce priveste filtrul de tip HEPA, evolutia acestuia este consemnata incepand cu anii 1940. Creat intai cu scopul de a contribui la diminuarea contaminarii radioactive in cadrul proiectului Manhattan, aceasta inventie a cunoscut in urmatoarele decenii aplicatii in mai multe industrii si domenii variate (nuclear, medical, transporturi, electronica).

In bio-medicina, eficienta filtrelor HEPA are ca efect retentia virusilor si bacteriilor din aer, fiind capabile sa capteze si sa distruga in procentaj de 99,995 microorganismele nocive. De asemenea, sunt folosite si pentru a purifica aerul din masini sau pentru a reduce poluarea produsa de avioane.

In concluzie, aparatele de aer conditionat si purificatoarele care includ filtre HEPA sunt extrem de eficiente pentru a crea un ambient placut, cu aer sanatos.

1 Comment on "Ce avantaje iti poate aduce un purificator de aer"

  1. Asa e

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord