Ce trebuie sa stii cand soliciti un foraj de alimentare cu apa

Alimentarea cu apa a constituit dintotdeauna o nevoie pentru om. Compania noastra SC PRODAC SRL, este specializata in executarea de foraje hidrogeologice pentru diferite proiecte, in functie de necesitatile fiecarui solicitant. Deoarece forajele de puturi de apa sunt diferite, este bine sa cunoasteti amanunte care sa va introduca in tainele geologiei, amanunte pe care le vom exemplifica in cele ce urmeaza.

Parametrii forajelor de apa variaza in functie de: debitul pe care doriti sa il obtineti, adancimea de sapare, diametrul de tubare, tehnologia aplicata in procesul de forare, dar si de calitatea materialelor utilizate sau durabilitate.

In primul rand, trebuie sa constientizati pe deplin necesitatile personale. In general, locuintele unifamiliale au nevoie de 2 pana la 4 mc/zi, in timp ce alte proiecte pot avea nevoie de 20-40 mc/zi. In unele situatii, atunci cand este vorba de irigatii sau asigurarea unei alimentary cu apa in cadrul unei comunitati mai vaste, ferme de animale etc., poate fi nevoie chiar si de cateva zeci de metri cubi pe ora.

Avand in vedere ca apa nu poate fi obtinuta de la orice adancime, si pentru gasirea ei trebuie sapat uneori foarte adanc pentru a descoperi straturi acvifere mai bogate, de buna calitate, va indicam sa urmati sfaturile specialistilor in domeniu si sa va orientate catre lucrari de foraje cu dancimi mai mari de 50 metri. Primul strat, intalnit la suprafata, cunoscut drept strat freatic, nu este recomandat, deoarece apa sa provine din precipitatii si prezinta riscuri de contaminare datorate activitatii umane sau altor factori. In plus, debitul acestuia nu este unul constant, el putand seca, spre deosebire de debitele straturilor de adancime.

In functie de adancimea de forare, se opteaza pentru marimea viitoarei instalatii de foraj si pentru materialele si filtrele necesare. Datorita faptului ca relieful din tara noastra este diversificat, si straturile de adancime se afla la adancimi variate. Este important ca initial, sa se realizeze un studiu hidrogeologic al zonei respective, unde intentionati sa forati. Eventual, puteti obtine date geologice de la cei care au realizat anterior foraje in zona, solicitand informatii legate si de calitatea apei (analiza bacteriologica).

In cazul forajelor casnice, este eronat sa solicitati tubari cu diametre foarte mari, 200-300 mm, deoarece acestea nu sunt adecvate.

Compania noastra executa foraje cu noroi bentonitic (ideale pentru soluri moi si medii) folosind tehnologie si utilaje de ultima generatie. Zonele nisipoase, cu argile sau cu pietris, bolovanis sau marne sunt intalnite in regiuea Moldovei, in Campia Romana, in Campia de Vest si in unele locuri din Transilvania. In schimb, in zonele muntoase (unde sunt prezente calcare, sisturi etc.) se utilizeaza forajele cu aer.

Echipa de sondori PRODAC cu o vasta experienta in domeniu, va ofera lucrari de foraje puturi apa profesionale, alaturi de multiple alte servicii: lucrari de reabilitare a alimentarii cu apa, eliberarea documentatiei necesare pentru diferite proiecte, canalizari, statii de epurare, precum si proiectarea de fundatii speciale ori proiecte de tip epuisment.

14 Comments on "Ce trebuie sa stii cand soliciti un foraj de alimentare cu apa"

 1. Interesant

 2. Nu stiam asta, multumesc de informatii.

 3. Nu m-am gandit niciodata la acest aspect, dar e o lucrare importanta si aceste detalii ar trebui stiute

 4. Gabriela Podocea | 29 septembrie 2016 at 20:40 | Răspunde

  WOW …ce de lucrari pot face!!!
  Si lucrari de reabilitare a alimentarii cu apa, eliberarea documentatiei necesare pentru diferite proiecte, canalizari, statii de epurare, precum si proiectarea de fundatii speciale ori proiecte de tip epuisment.

 5. Nu stiam despre firma asta dar e o informatie extrem de utila, apa fiind foarte importanta pentru toti.

 6. Niste informatii foarte utile

 7. Bine de stiut pentru casa de la tara.

 8. Pff, habar nu aveam si uite ca tot imi spune mama sa ma interesez…

 9. Foarte bine e de lucrat cu profesionisti, experti in ceea ce fac!

 10. Sunt foarte multe informatii utile!

 11. Sincer sotul se ocupa de aceasta parte,insa e bine de stiut …informatii utile

 12. Util articolul, mulţumim!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord