Un maestru bun in retelistica si conectica…

Pe George(varul meu) il stim cu totii, e un baiat bun care isi vede de treaba lui, iar serviciul e pe primul plan, dar sa nu uitam ca in timpul liber are o pasiune care  e foarte cautata, care nu multi dintre noi o putem avea. Da v-ati dat seama se ocupa de calculatoare si descopera de fiecare data ce problema are. Sa va spun ce am patit prin septembrie.

Inainte de botez , cu vreo cateva zile , ascultam muzica online iar dintr-o data mi s-a intrerupt , am revenit la laptop sa vedem ce are si nu imi dadeam seama deloc. Am verificat routerul sa vad daca mai are semnal, am verificat cablurile , am verificat MAC-ul placii de retea ,am verificat setarile wireless dar tot degeaba. Asa mi se intampla mie de fiecare data cand imi este lumea mai draga trebuie sa mi se intample una ca asta. Dar nu am disperat , deoarece George era prin zona , l-am sunat si de indata a venit si sa vada ce s-a intamplat. 14440731_1216777425053613_1559901294329219833_n

Bine inteles ca el are mai multa experienta si a verificat mult mai bine si cu atentie, orice amanunt. Problema nu era una foarte grava  din ce am inteles eu de la el, doar ca am avut o cifra schimbata la IP si totul s-a dereglat. Nepotii erau prin preajma se mai jucau pe laptop, iar nestiind unde sa se uite s-a bagat tocmai acolo unde era mai important. A intrat in control panel si au apasat direct pe internet options, asa s-a nimerit si iaca asa a schimbat ce era mai important. Norocul meu a fost ca am avut IP-urile salvate intr-un document excel si am rezolvat problema ca daca nu trebuia sa iau legatura cu cei de la firma de la care am eu internet ca sa-mi poata da acele cifre corecte.

Dupa ce a verificat cu atentie si a introdus datele cele corecte , a trebuit sa faca o resetare a ruterului ca nu se conecta. A durat ceva timp pentru ca a securizat si wireless-ul sa nu mai aibe toata lumea acces si din cate stiu WPA-ul e cel mai recomandat. Routerul TP Link (si nu numai) poate permite accesul la internet pe baza unor liste de ip-uri sau mac-uri. Asa pot da voie numai anumitor persoane sa intre pe net pe baza ip-ului sau mac-ului. Din meniul Advanced-filters pot controla totul. Chiar si atunci cand vreau sa controlez copilul sa nu aibe acces la anumite site-uri, lui ii trebuie wikipedia sa se documenteze si ceva ziare si forumuri.

Multumita de tot ce mi-a explicat , l-am intrebat ce cablu imi trebuie recomanda pentru a vizualiza pe un televizor high defintion cat mai clar , raspunsul lui a fost unul concret. Cabluri HDMI  (High Definition Multimedia Interface)  sunt si vor fi intotdeauna cele mai cautate , pentru ca printr-un singur cablu  trebuie sa stiti sa se poate transmite tot. Acest cablu poate fi folosit cu echipamente video si audio precum Blu-Ray DVD sau televizoare HDTV . Desi seamana destul de bine cu un USB acesta are 19 fire. Pe piata sunt multe categori de cabluri HDMI. 

conectica_saptamanileretelisticii-facebookcover-300x114

Cu acest articol participa la proba 7 din Super Blog.

19 Comments on "Un maestru bun in retelistica si conectica…"

 1. In ultimul timp routerul meu imi face probleme. Imi trebuie unul nou.

 2. E bine sa ai un George pe langa casa.

 3. Ma pricep la multe chestii, dar asta zic eu, e treaba de specialist/barbat. Asa ca ii las pe cei de la firma sa se ocupe.

 4. Am pățit și eu să am astfel de probleme

  .

 5. Daca nu ai un router bun, cu laptop sau fara tot in Evul Mediu te simti.

 6. E foarte util un astfel de router la casa omului. Daca inainte il priveam ca pe un OZN … acum face parte din familie 😀

 7. Routerul meu a stat o sapamana la reparat. Data viitoare il schimb cu unu din asta.

 8. Si eu am fost patita 🙂 Noroc ca exista prieteni si sar in ajutor cu sfaturi foarte bune!

 9. Asta e motivul pentru care imi salvez si eu toate setarile in word.

 10. Si eu am probleme cu routerul. A facut iuby o schema si a conectat 2 wireless-uri si a cam stricat combinatia … nu stiu cum o s-o scot la capat. Cred ca imi iau un wireless mai puternic care sa bata in toata casa

 11. Am si eu mici probleme cu routerul, dar il restartez si gata :)))

 12. Vorba aia cine n-ar un George sa-si cumpere :))

 13. Prietenii pentru asta sunt facuti, nu? Sa ne sara in ajutor, ori de cate ori avem nevoie!

 14. Eu am reusit singura sa schimb ip-ul,nu stiu ce cautam pe acolo, dar pana la urma m-am desteptat si am ales varianta de ip automat, iar acum nu mai am probleme.

 15. E bine sa ai prin preajma un var bun la toate 😉

 16. Mare pacoste si routerul asta, zau. Fara el am ajuns sa nu putem trai. Pentru ca suntem dependenti de net :p

 17. Eu am noroc de sot, el e expertul!

 18. Doamne de unde scoti titlurile astea :)) super comice , super tare.

 19. Un astfel de maestru vreau și eu! Și da, probleme router-elor raman valabile. Și eu mai am probleme cu al meu..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord