Gentile dama si codul bunelor maniere

Gentile dama sunt foarte importante pentru femei. O geanta spune multe despre femeia care o poarta, dezvaluie multe secrete despre ea, putem afla multe despre personalitatea ei. Fiind accesoriul cel mai important al femeii, o geanta completeaza in totalitate o tinuta. Aceasta este posibila doar daca geanta este aleasa in mod corespunzator pentru o anumita tinuta.

Chiar si pentru categoria genti dama exista codul bunelor maniere. Exista cateva reguli de baza care trebuie respectate, pentru a nu strica imaginea de sine. Pentru ca o geanta dama sa ofere un plus de eleganta, stil, rafinament, aceasta trebuie sa respecte codul bunelor maniere.

O sa va prezentam cateva reguli in ceea ce priveste codul bunelor maniere al gentilor dama.

Nu conteaza modelul gentii, fie vorba de o geanta de mana, o geanta supradimensionata, o geanta postas sau o geanta de umar; niciodata nu va asezati geanta pe masa la un restaurant, la o sala de conferinta sau in alte locuri. Totodata geanta nu trebuie asezata nici pe podea, deoarece nu este igienic.

Daca este vorba despre o poseta de ocazie sau de un clutch, acesta trebuie asezata in spatele scaunului.

Gentile dama trebuie purtate pe partea stanga, deoarece partea dreapta trebuie sa fie libera pentru a putea socializa.

Femeilor le place daca geanta lor este remarcata, daca iese in evidenta. Acesta si este rolul unei genti dama. Insa o femeie nu trebuie intrebata daca geanta ei este din piele naturala sau nu. Deasemenea o femeie nu intreaba niciodata o alta femeie cat a costat geanta ei.

Femeilor le plac gentile mari, gentile supradimensionate pentru a putea purta cu ele cat mai multe obiecte. Totusi o femeie trebuie sa aiba geanta ordonata. De aceea femeile prefera gentile inteligent compartimentate, care sunt bine organizate in interior.

Dimensiunea gentii  trebuie aleasa in functie de corp, in functie de inaltime. Geanta trebuie sa fie proportionala cu trupul unei femei.

Luand in considerare regulile de mai sus, alegeti-va geanta potrivita din magazinul online de genti dama Zebras.name-card-ok

 

25 Comments on "Gentile dama si codul bunelor maniere"

 1. Tocmai ma gandeam la faza asta cu asezatul gentii…..eram la o discutie cu cineva si doamna care il insotea si-a asezat geanta direct pe masa! A fost o situatie….

 2. Citind articolul tau mi-am dat seama ca nu am pus nici o geanta pe lista de Black Friday si de Craciun. Trebuie sa remediez problema.

 3. Nici mie nu imi plac persoanele care isi pun geanta pe masa! Urat!

 4. Daaa…. majoritatea avem gentile ordonate. :)) Numai ce nu vrei gasesti in geanta mea. Am vazut modele dragute pe site si preturi si mai mici si mai mari

 5. Nu stiam faza pe care parte sta geanta, adica eu o tin mereu in mana dreapta. O sa ma uit special pe strada la fete, sa vad cum poarta ele 😀 Pe masa nu o pun nici eu, pe jos o mai arunc :))) la mine in casa adica.

 6. Albu Steluta Georgiana | 9 noiembrie 2016 at 12:53 | Răspunde

  Ma straduiesc sa am geanta ordonata…nu-mi iese de nici un fel! :))

 7. susțin răspunsul lui Deea.

 8. eu prefer gentile mici, nu-s genul sa car jumatate de casa cu mine

 9. drept sa-ti zic…habar nu aveam :)…mercic oricum, numai sa nu uit!

 10. Eu am mereu genti mari si foarte ordonate, asa mi-e stilul. Imi place sa am mereu chestii la mine, tot ce e nevoie sau poate fi nevoie.

 11. Si mie mi se pare de prost gust sa iti arunci geanta pe masa.

 12. Ok, habar nu aveam ca geanta trebuie purtata pe mana stanga. Cred ca eu fac invers.
  Si nu era superstitia aceea sa nu iti lasi niciodata geanta pe jos? Nu mai stiu de ce, dar stiu ca era ceva.

 13. Dacă mergi într-un restaurant 90% din genți sunt pe masă. Ar trebui undeva la spatele meniului să fie și un mic ghid al bunelor maniere.

 14. Mie imi plac gentile over-size, chiar daca sunt mica :)))

 15. Eu port geanta cum nimeresc :)) pe stanga, pe dreapta…. insa niciodata nu o pun pe masa.

 16. Nu-i frumos sa-ti pui geanta pe masa?! Nici sub masa, tragi a saracie.

 17. Mie mi se potrivesc gentile medii din cauza staturii. Referitor la geanta pe masa la restaurant mare dreptate ai. Eu urasc obiceiul asta de a iti tranti papornita printre farfurii si pahare!

 18. Stiam aceste reguli. Cred ca unele sunt mai mult superstitii, insa in unele locuri cu eticheta am vazut gentile pe jos langa scaun.

 19. Eu port genti mai marisoare, sa incapa in ele tot ce se poate! Nu pot insa sa le port pe stanga!

 20. Referitor la marimea gentii am intampinat probleme cand am cumparat de pe site-uri online, in poza parea mica si era mare sau invers. Apreciez cand sunt scrise masurile exacte in dreptul fiecareia pentru a putea realiza daca te aranjeaza sau nu.

 21. Iubesc gentile si imi place sa am multe modele ca sa le pot schimba in functie de tinuta pe care o am

 22. Imi plac si gentile mici si cele mari, dar mai des optez pentru cele mari. In general sunt genul de om care pleaca dimineata si se intoarce seara si atunci am nevoie sa am o geanta mare ca sa nu car o gramada de pungi si pungute.

 23. Iubesc gențile, însă, oricât ar fi de mici, tot găsesc cu ce să le umplu :))

 24. Si eu stiam regula cu asezatul gentii jos, dar imi vine tare greu sa o respect.

 25. eu nu-s chiar o doamnă din acest punct de vedere :))

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord