Imprimanta 3D utila ori nu?

In ultima perioada tehnologia sa dezvoltat extrem de mult motiv pentru care in momentul de fata ne putem bucura de unele dispozitive la care multi dintre noi cred ca nici macar nu s-au gandit. Telefonul mobil inteligent, laptop-ul, aparatul foto, camera video sunt doar cateva din dispozitivele la care acum cativa ani doar priveam iar acum le utilizam zilnic. Avand in vedere acest lucru pot afirma fara nici o urma de indoiala ca suntem privilegiati ca traim in aceasta societate avand in vedere toate oportunitatile pe care societatea ni le ofera.

Imprimanta 3D se numara din punctul meu de vedere printre oportunitatile despre care am scris mai sus. De ce? Pentru ca acest dispozitiv este foarte util daca este utilizat in acest scop. Chiar daca principiul de functionare este asemantor cu cel al imprimantelor care se regasesc in casele noastre adevarul este ca imprimanta 3D este mult mai eficienta si importanta pentru ca spre deosebire de tipurile obisnuite de imprimante cea 3D ofera o alta utilitate. Crearea de obiecte tridimensionale prin intermediul imprimantei 3D poate constitui un nou salt tehnologic, asta in cazul in care este utilizata in scop productiv. Pentru a intelege mai bine cat de mult poate ajuta imprimanta 3D societatea in care traim, haide sa vedem doar cateva din domeniile de activitate in care imprimanta 3D poate avea un impact foarte mare.

Industria reprezinta unul din domeniile de activitate esentiale pentru o buna dezvoltare a societatii. Acesta poate fi impulsionat prin intermediul avantajelor oferite de catre utilizarea imprimantelor 3D. Crearea obiectelor de mici dimensiuni si cu un grad foarte ridicat de dificultate reprezinta doar unul din modurile in care imprimanta 3D poate ajuta domeniul industrial.

Criminalistica poate fi de asemenea un alt domeniu revolutionat de imprimanta 3D datorita faptului ca prin intermediul acesteia pot fi refacute anumite obiecte distruse ori incomplete.

Domeniul medical, aeronautic, imobiliar reprezinta alte cateva domenii care pot fi revolutionate de catre acest dispozitiv atat de util societatii in care traim. Desigur ca pentru a se intampla acest lucru este nevoie de utilizarea de imprimante 3D industriale precum si de un personal foarte bine pregatit in acest sens.

 

17 Comments on "Imprimanta 3D utila ori nu?"

 1. Da, mi se pare o tehnologie foarte utila. O sa fie in viitor, daca apuca sa fie dezvoltata. Ca de obicei insa, este o arma cu doua taisuri. Citisem undeva un articol ca s-a folosit o astfel de imprimanta pentru a se printa un… pistol. Functional. Nici n-are rost sa discut despre riscurile pe care ni le asumam daca fiecare ar putea sa-si printeze in orice moment o arma.

 2. mda…foarte interesant, dar momentan nu ma pasioneaza deloc subiectul. Astept sa mai evolueze acest domeniu si apoi mai vedem

 3. foarte interesant! multumesc !

 4. Da, sunt convinsa ca e super utila o asemenea imprimanta.

 5. am tot auzit de imprimante 3d, mi-ar placea si sa vad una la treaba!

 6. Interesant articolul.

 7. Gheorghe Madalina Georgiana | 18 noiembrie 2016 at 20:45 | Răspunde

  Interesant

 8. Infra Sun, in sfarsit ceva pe placul tau, presupun ca produsele de demachiere, rochii dama, nu au fost in domeniul tau :))

 9. Cred ca ar fi utila o imprimanta 3D, de ce nu?

 10. N-am reusit sa-mi cumpar pana acum o astfel de imprimanta! :((

 11. Am auzit si citit despre aceasta imprimanta dar nu am vazut niciodata una. Eu o consider utila

 12. Hm..cum zicea si Infra Sun mai sus, e o arma cu doua taisuri, dar la cum se dezvolta tehnologia in ultimele decenii..nimic nu ma mai mira.

 13. Daca as avea copii, cred ca ar fi un motiv de distractie.

 14. E misto imprimanta asta 3D, dar si trece un secol pana sa construiasca o forma…

 15. Eu am vazut cateva lucruri facute la ea. E clar loc de mai bine, insa mi se pare super tare.

 16. Stefania Medelet | 20 noiembrie 2016 at 12:24 | Răspunde

  Pentru mine nu este chiar utila, desi am citit diverse articole in care se fac cercetari intense pentru folosirea ei. Pupici, S.

 17. Super utila, am vazut cum un doctor a printat imaginea bebelusului din burtica pentru o mama nevazatoare ca sa il poata pipai, sa il vada cu degetele, super emotionant si alta data am vazut cum se face o proteza pentru un caine paralizat de talie mica. Sunt sigura ca are multe alte intrebuintari practice de care nu stiu eu

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord