Avantajele unei pompe submersibile fata de un hidrofor

In unele locuri obtinerea apei potabile este foarte simplu. Spre exemplu, casele care sunt langa un rau , acolo nivelul apei in fantana poate sa fie la 1-2 metri, fata de nivelul solului. Iar in alte locuri, apa este la adancime mare si suntem nevoiti sa apelam la diferite pompe submersibile, hidrofoare pentru a ne alimenta cu apa. In multe cazuri si la mare cautare sunt pompele submersibile, care functioneaza sub presiune pentru a circula apa.

In primul rand, de aceste lucruri ne lovim de multe ori. Spre exemplu vecinul meu a incercat anul trecut sa faca o fantana forata manual cu hidrofor, pentru gradina de legume din camp. S-a chinut ceva pana cand a gasit locul potrivit cu apa, unde sa izvorasca si sa poata sa uite o suprafata mai mare de teren. Dar din pacate acesta s-a stricat, si a inceput sa caute ceva mult mai bun. Prietenul nostru de familie, i-a recomandat multe tipuri de pompe cum ar fi: pompe submersibile, pompe de hidrofor, pompe de apa uzata sau pompe solare. Dar, decizia ii apartine. Acestea se folosesc in multe locuri spre exemplu in domeniul casnic, agricol, comercial si industrial pentru a extrage apa din panza freatica de sub pamant.

Pompe submersibile

Aceste pompe sunt cilindri lungi cu o lungime incepand de la 50 cm. Ele au montate atat motorul electric cat si pompa, intr-un singur corp, car intra in put sub apa. Pentru a functiona orice pompa, are montat un cablu care primeste curent electric printr-un cablu montat la motor.

De asemenea, un furtun sau conducta sunt legate de la pompa pana la casa pentru a transporta apa. Acestea sunamplasate la o adancime mult mai mare cu nivelul pamantului, pentru a asigura alimentarea cu apa.

Pompe de apa uzata

Acestea sunt portabile, la fel ca toate celelalte si pot lucra individual sau in componenta unui sistem cu mai multe pompe. Instalare si utilizare simpla. Rezistenta la blocaj si colmatare. 

Pompa hidrofor

Un hidrofor complet echipat, pompa si motorul sunt amplasate un afara putului, intr-un camin tehinic aproape de sursa de apa. Cand acesta este pornit, aspira apa de la 8 m adancime si o refuleaza cu presiune prin conducta pana la consumatorii din casa.

Avantajele unei pompe submersibile fata de un hidrofor

Majoritatea persoanelor prefera pompa submersibila pentru ca:

 • este mai eficienta energic ca un  hidrofor
 • nu face zgomot ca un hidrofor
 • este rezistenta la apa
 • spre deosebire de hidrofoare, pompele nu au nevoie de amorsare.

Tu ce ai alege, pompa sau hidrofor?

18 Comments on "Avantajele unei pompe submersibile fata de un hidrofor"

 1. Hm, chiar nu stiam lucurile astea. Bine ca am gasit articolul tau si acum stiu diferenta 🙂
  Mi-as dori si eu sa am o sursa de apa acasa si sa nu mai depind de cea a orasului.

 2. Articolul tau atinge un subiect greu pentru mine.
  Sambata ma pregateam sa plec la un eveniment pentru bloggeri si s-a ars hidroforul.
  Iti dai seama ce bucurie am avut!

 3. Sotul meu a ales hidrofor pentru ca pompa nu facea fata. Nu ma prea pricep la detalii, dar e bine de stiut. Sotul se pricepe 🙂

 4. ma gandeam ca hidroforul e mai ok. cel putin, la munca asa aveam. nu stiam diferentele dintre ele

 5. Chiar nu ma pricep la lucrurile astea, util pentru cine e interesat 🙂

 6. Clar este mai buna pompa! In trecut mereu am avut probleme cu hidroforul 🙁

 7. Aluculesei Brindusa | 25 aprilie 2017 at 22:42 | Răspunde

  eu am un mic lac cu care imi ud solarul si gradina si deci am pompa submersibila,nu merge hidrofor deoarece apa nu este curata si hidroforul se strica repede,fiecare treaba cu pompa sau hidroforul sau 🙂

 8. Interesant subiect, sigur ar interesa-o pe sora mea. Chiar cauta informatii despre astfel de pompe.

 9. Sunt lucruri foarte utile pentru cei care au nevoie de asa ceva si nu stiu ce sa aleaga.

 10. Barascu Violeta Ramona | 26 aprilie 2017 at 09:51 | Răspunde

  As alege pompa dar detaliile de acest gen trebuie sa le discut cu sotul care e mult mai tehnic.

 11. Hmm… deloc nu ma pricep, dar sper sa avem cat de curand nevoie de asemenea informatii. Oricum, cealalta jumatate se va ocupa si va decide ce si cum.

 12. o idee buna la casa, chiar o prietena de a mea si-a facut propria fantana in curte!

 13. Pana acum nici nu stiam diferentele dintre ele doua. Tatal meu a pus hidrofor la casa de la tara, insa nu stiu daca avea habar de aceste pompe.

  In orice caz, a avut ceva probleme cu el, asadar o sa ii spun si de aceste pompe.

 14. M-ai bagat in ceata. Nu prea inteleg eu diferenta. La tara, noi le avem pe amandoua. In fantana e o pompa ( nu stiu de care), dar seamana cu asta din poza, care e legata la hidrofor, care e in afara fantanii. Deci merg mana in mana,, pompa cu hidroforul. Daca s-ar putea renunta la hidrofor, as alege doar pompa, dar nu cred ca e posibil, altfel de ce ar fi cumparat tatii si pompa si hidrofor? Ma depasesc chestiile astea tehnice.

 15. Eu care stau la bloc nu a trebuit sa-mi pun aceste intrebari, a raspuns constructorul in locul meu.

 16. Din cate inteleg eu pompa ar fi mai ok. Am fost la o tipa, la o casa de vacanta si spunea ca are hidrofor. este singura oara unde am auzit de un astfel de obiect

 17. Nu sunt are fana a acestui subiect dar am aflat niste lucruri noi.

 18. Si uite asa aflu si eu lucruri noi. Daca am trait la bloc, aceste chestii m-au ocolit!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord