Protejati-va parcarile cu bariere de la Nice.com!

Habar n-aveam ca pe lumea asta mei exista si niste chestii numite bariere parcare – sau poate ca exagerez putin, pentru ca trecusem de foarte multe ori pe langa astfel de dispozitive, pe care le privisem fara sa le vad. De ce nu le vedeam? Pentru ca n-aveam nevoie de asa ceva, de aia!
Numai ca atunci cand am vrut sa-mi cumpar si eu o casa, ca tot omu’, m-au tinut paralele doar pentru un apartament la bloc. Acuma, ce sa zic, apartamentul e bun si spatios, blocul e inconjurat de copaci inalti si umbrosi (sunt chiar si cativa brazi printre ei), exista si o parcare in spate… La prima vedere, toate bune si frumoase. Numai ca in cartier mai exista si niste indivizi incadrabili in categoria „vandali” care au vrut „sa faca si ei un ban” (se pare ca un ban cinstit, in opinia lor) pe seama noastra, a locatarilor, autopromavandu-se parcagii. Evident, in schimbul unei taxe de protectie in genul celor percepute de clanurile mafiote in Sicilia si nu numai… Si cum atat eu, cat si majoritatea vecinilor mei am preferat sa-i punem pe fuga, respectivii au trecut la contra-atac, razbunandu-ne pe masinile noastre. Ne-au zgariat vopseaua, ne-au gaurit cauciucurile, ne-au lasat fara oglinzi retrovizoare, ba chiar la cativa mai ghinionisti le-au spart si parbrizele. In cele din urma au fost prinsi in flagrant si am scapat de ei… Era insa clar – atat pentru mine cat si pentru toti vecinii din blocul in care stau si din cele din jur – ca nu ar fi deloc exclus ca locul celor care ne-au sabotat masinile sa fie luat de alti „intreprinzatori particulari” din aceeasi distructiva categorie, dornici sa ocupe „sectorul de piata” eliberat prin arestarea „colegilor de breasla”.
Asa ca intr-un week-end am organizat o sedinta in aer liber pentru a analiza situatia si a lua masuri. S-a hotarat imprejmuirea parcarii cu un zid a carui inaltime sa constituie un impediment serios pentru amatorii de sabotat autoturisme. Apoi s-a cautat o solutie pentru asigurarea intrarii in parcare. Un vecin mai de moda veche a propus angajarea unui portar – cu ghereta, uniforma si sapca. Solutia asta presupunea insa costuri suplimentare si inconvenientul de a-i arata portarului buletinul ori de cate ori doream sa ne intoarcem acasa si sa intram cu masinile in parcare. Ca urmare, solutia a cazut la vot. A luat cuvantul un vecin mai tanar, care ne-a amintit ca traim in secolul XXI, epoca sistemelor automate si inteligente, dupa care a propus instalarea unei bariere „destepte”, in stare sa identifice masinile proprietarilor si apoi sa se ridice singura pentru a le permite accesul. Propunerea a fost votata in unanimitate, dupa care „comitetul de initiativa” m-a insarcinat sa rezolv problema barierei inteligente. De ce pe mine? Pai, pentru ca sunt jurnalist si scrisesem mai demult un material pe tema asta, iar unul din vecini, care il citise, m-a „denuntat”. Odata sedinta terminata, m-am ppus pe treaba. Mi-am amintit ca un var mai de departe isi gasise un job ca administrator al unui complex rezidential cu pretentii si am pus mana pe telefon. Respectivul var mi-a recomandat cu mult entuziasm firma Nice.com, al carei showroom se afla in Bucuresti, pe strada Orzari la numarul 19, in apropierea intersectiei strazii delea veche cu Calea Calarasi. Ne-am dus acolo si am cumparat pentru parcarea noastra o bariera cat se poate de eficienta, dotata cu fotocelule si alti senzori, care, in caz de „eveniment”, declanseaza alarma…

Be the first to comment on "Protejati-va parcarile cu bariere de la Nice.com!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord