Activitati de team building si importanta acestora.

In ziua de astazi lucrurile se desfarsoara altfel, timpul ne preseaza, avem tot mai multe griji, atat in viata personala cat si in cea profesionala si stresul isi pune vizibil amprenta. Majoritatea privim acest element ca pe un lucru obisnuit iar altii isi gasesc tot felul de mecanisme de aparare incercand sa-l ignore. 

Activitati team building

Activitatile de team building sunt foarte utile mai ales in grupuri unde sunt diferite activitati, prin care poti cunoaste mai bine colegii, iar seara petrecere ca atmosfera sa fie mai placuta. Aceste activitati ne pot elibera o perioada de timp de stresul cumulat. Prin dans, muzica si orice alte activtati relaxante te va ajuta sa iesi din gandurile de zi cu zi.

Si in trecut erau astfel de activitati, dar acum sunt diferite programe de team building   unde imbina utilul cu placutul, iar angajatii se destreseaza si revin cu forte noi. Sunt diferite activitati care starnesc rasul, laboratorul de inovatie, implica-te in societate, company band si multe altele. Inainte stiu ca erau joaca cu bidoanele, elastice, bidoane, cartii, ratele si vanatorii, flotarii si multe altele amuzante. 

Team building-ul outdoor sunt activitati desfasurate in aer liber precum paintball, plimbari cu ATV, tirul cu arcul, focul de tabara si trasee turistice. Cel indoor sunt desfasurate in interiorul companiei, iar in acest caz participantii lucreaza in echipe pentru a rezolva diferite probleme, astfel isi dezvolta abilitatile de dezvoltare de cooperare si colaborare. 

Importanta team building -urilor

De ce este important un team building? Deoarece aceste activitati sunt concepute sa ofere participantilor o lectie importanta, precum invatare, transformare si distractie tot odata. Invatarea rolurilor in echipa, perfectionarea comunicarii, stabilibirea strategiilor care se bazeaza pe discutii de grup.

Este important pentru fiecare membru participant deoarece ii ajuta sa se integreze, sa-si descopere punctele comune, punctul forte al fiecarei echipe. Efectele acestui program de activitatii sunt pozitive, atat pentru angajati cat si pentru companie.

In concluzie cred ca, team build-ingul nu este o simpla iesire in aer liber, intre angajatii, ci multa distractie si o modalitate eficienta de a lucra in echipa. Mai in gluma, mai in serios aceste activitati sunt din ce in ce mai des intalnite si familiar in companiile din intraga lume.

20 Comments on "Activitati de team building si importanta acestora."

 1. Regret ca m-am nascut prea devreme si nu am prins si eu un team building, dar sa fi avut si norocul sa lucrez la o companie care sa isi permita sa organizeze asa ceva. Cred ca e un mod placut de a imbina utilul cu placutul.

 2. Da, sunt foarte distractive aceste iesiri. La inceput mi se parea o corvoada sa iesi cu colegii de munca, mai ales ca era ceva impus si nu imi suradea ideea sa renunt eu la timpul meu liber ca sa ies cu colegii,dar intre timp m-am adaptat la situatie si chiar imi place. Mi-ar placea mai mult sa fie pe timpul companiei. dar asta e, e si in beneficiul nostru.

 3. Cred ca sunt foarte interesante aceste team-building-uri, nu am fost niciodata 🙂

 4. Nu am participat niciodata la astfel de activitati, isa am un frate care are team building in fiecare luna. Lui i se pare foarte distractiv si constructiv totodata.

 5. Mi se par interesante aceste team-buildinguri. Nu am participat niciodata la unul, insa mi-as dori!

 6. Nu am luat parte niciodata la un team building pentru ca la noi asta se traducea si reducea la barfa zilnica de la birou. 🙂 Dar mi se pare o varianta foarte buna de ati motiva angajatii.

 7. Si eu am observat ca dupa un team-building se lucreaza altfel, se interactioneaza alfel si parca totul e mult mai relaxant si totusi productiv la locul de munca.

 8. Cred că așa am putea învăța lucruri noi cel mai ușor, mi-ar plăcea să particip la un team building cândva.

 9. Barascu Violeta Ramona | 23 noiembrie 2017 at 12:06 | Răspunde

  Sunt foarte placute si utile astfel de evenimente, am participat la doua si am ramas impresionata de atmosfera fantastica.

 10. Am tot auzit de ele si chiar mi se par fun.

 11. Mie-mi plac astfel de activitati, pentru ca imi place inca sa ma joc uitand de varsta, greutati sau alte chestii negative.

 12. Ne-am jucat și noi in TB tot felul de jocuri pe echipa. Ne a ajutat sa ne cunoastem mai bine si sa prindem incredere in colegi.

 13. Albu Steluta Georgiana | 23 noiembrie 2017 at 23:01 | Răspunde

  Sunt foarte faine astfel de evenimente! Am participat si tare mult mi-a placut!

 14. Pana de curand nu prea eram amatoare de acet gen de activitati dar mi-am schimbat parerea dupa weekend-ul trecut cand in sfarsit am facut un team building care mi-a placut.

 15. Nu am luat inca parte la un team building, dar banuiesc ca sunt chiar distractive. Mai ales ca te ajuta sa socializezi, sa te destinzi, sa te dezvolti, sa inveti tot felul.

 16. Am fost in cateva team buildinguri si chiar e si distractiv.

 17. Din pacate la mine la servici nu se intampla asa ceva, abia asteptam weekendul sa stam acasa, cu familiile noastre.

 18. Din pacate nu in toate profesiile se poate practica acest gen de training…

 19. Cand eram la scoala, se numea lucru in echipa – unul muncea, ceilalti stateau!

 20. Team buildingul este foarte important petru a ajuta diverse persoane sa socializeze, sa se creeze echipe si sa faca competitii intre ei. Ideea este buna si eu sustin ca toate aceste intalniri sunt tematice si au un rol foarte bine pus la punct

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord