Apartament in zona Unirii, Bucuresti

In strainatate am cunoscut multi romani, cu care ne-am si imprietenit. Ne intalneam la o cafea, o pizza cand timpul ne permitea si povesteam de ce am venit intr-o tara straina si de ce le suportam toate ”crizele” lor, de ce uni lucreaza pentru banii putini. Insa toti plecam cu un rost, care la un moment dat se poate implini. Nu e atat de usor sa lucram printre straini, chiar deloc, mai ales cand nu stii sa comunici cu ei, cand nu stii sa le raspunzi, cand te jignesc iar tu stai si te uiti la ei, apleci capul in jos si inghiti, mergi mai departe. 

Asa, era si cazul acesta lucra cred ca de vreo trei ani in strainatate. Schimband diferite locuri de munca, nu le convenea salariu, patroni incepeau sa fie din ce in ce mai stresanti pana cand au nimerit un loc de munca bine platit si nici ca nu mai voiau sa plece de aici. Amandoi ajungeau la 3000euro pe luna, dar aveau si cheltuieli. Ei isi unisera destinele cu vreo doi ani inainte, dar nu aveau o locuinta a lor, tot timpul cand merg in tara cauta pe site  oferte apartamente Unirii  si inchiriaza unul la un pret mai decent. Dar stiind ca zona Unirii din capitala este o zona foarte aglomerata, o zona buna, nu are cum sa gaseasca apartamente sub 300 euro pe luna. Nu vin foarte des in tara, ca aici banii nu prea au valoare, doar de sarbatorile de iarna(si atunci foarte putin), ca atunci le permite timpul si incearca sa stranga ban cu ban sa-si poata cumpara un apartament. 

Apartament in zona Unirii

Isi doresc ca familia sa se mareasca, sa aiba un copil, dar conditile in care traiesc nu le permit. Au ei ceva banuti pusi la saltea, dar tot mai trebuie inca pe atat. Un apartament din ziua de astazi nu mai este 2lei, peste 100.000euro sau daca e vreo cunostinta il poate gasi la un pret mai decent. Acest apartament pe care si-l doresc este situat in zona Unirii, in imediata apropiere a Bulevardului Corneliu Coposu si la 2 minute de Piata Unirii, in imobil cu intrare stradala si vedere mixta.

Compus: 3 camere (sufragerie de 19 mp si 2 dormitoare),  1 bucatarie cu suprafata de 9 mp, 1 camara ce deserveste bucataria, 2 grupuri sanitare si 1 balcon (logie) cu suprafata totala de 5 mp.  Ca utilitati, putem spune despre Unirii, ca aceasta dispune de toate tipurile de retele, apa, gaze, canalizare, internet, cablu si de o infrastructura sociala completa si de elita – scoli, gradinite, cafenele, apropierea de teatre, centre comerciale mari, etc. Imobilul dispune de paza non-stop. 

In concluzie, suntem slugi ani intregii, suntem la comanda lor si fac ce vor cu noi pentru a trai decent la noi in tara. In Romania, greu iti poti lua un apartament cu banii in mana fara imprumut, fara ajutor.

20 Comments on "Apartament in zona Unirii, Bucuresti"

 1. Sunt de acord cu tine ce ai spus și mai ales la sfârșit. Foarte greu in Romania in ziua de azi.

 2. Așa este. În România este foarte greu. Dacă ai puțin noroc, puțin ajutor, poate poate reușești ceva ceva dar altfel foarte greu.
  Foarte bun articolul. Bravo!

  Sore,
  soreblog.com

 3. In Romania preturile la apartamente sunt chiar nesimtite sincer….e nevoie de mult efort pentru achizitia unui apartament..

 4. Noi încă strangem. Dar avem deja ceva la tara și nu suntem asa de ambițioși.

 5. O abordarea tare interesanta a unui subiect relativ delicat.

 6. Un articol de actualitate. Apartamentele chiar sunt scumpe in România, mai ales in capitala.

 7. Eu nu recomand nimanui sa-si cumpere prea curand un imobil. Va trece boom-ul asta in imobiliare si vor ajunge in sfarsit apartamentele la niste preturi mai decente. Planuiam sa imi cumpar un apartament de 3 camere de ~80 mp dar ce am gasit sa-mi placa avea un pret prea piperat si am zis sa mai astept, ca momentan nu ma grabeste nimeni si nimic.

 8. Frumos articol, e greu ai dreptate, unii muncesc o viata pentru un apartament, daca nu ai putin ajutor de la parinti, nu prea te descurci 🙂

 9. E criza in tara si crezand ca daca e criza se vor ieftini preturile la apartamente, ne-am inselat, fiindca in ultimul an s-a scumpit in loc sa se mai ieftineasca. Un exemplu sunt garsonierele de 17 mp care erau la 17.000eu -19.000eu iar acum sunt mai mult de 25.000 eu.
  Cine mai cumpara?

 10. mda… din pacate criza a ramas insa preturile tot cresc

 11. Un subiect foarte delicat pentru multi dintre noi. Mi-ar fi placut sa imi pot permite macar o garsoniera, din salariul meu. Poate in alta viata…

 12. Eu mă bucur că avem o locuință fără să fim datori nimănui. Știu că e greu să ai casa ta!

 13. Foarte interesant articolul, tocmai ma intreba cineva daca stiu o firma care sa inchirieze apartamnente, o sa ii dau link-ul acestui site.

 14. Niciodata nu a fost 2 lei un apartament :)))
  Preturile au crescut, intr-adevar, insa unii exagereaza de-a dreptul cu preturile!
  Nu m-as muta in centru! CLLAR NU! 😀

 15. Este greu sa-ti cumperi un apartament in ziua de astazi. Nimic nu este usor si ca sa poti obtine ceea ce vrei trebuie sa te zbati si sa faci sacrificii. Uneori nici aceasta metoda nu da roade, dar na

 16. Unele preturi sunt de-a dreptul nesimtite, pentru ce ofera in schimb imobilul. In fine, sper sa se redreseze treaba, altfel, raman astia cu apartamentele in mana :))

 17. Imi place acest articol. Good job!

 18. Ori lucrezi toată viata pentru rata de casă, ori plătești chiria. Și cea mai mare parte din salar acolo merge, din pacate.

 19. Eu mi-am luat gandul de la a cumpara un apartament. O viata de rate pentru ce?

 20. Ai pus degetul pe rana. Am rata la banca pe încă 16 ani 😂😂😂😂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord