Becurile cu LED, avantaje si dezavantaje.

Vorbim din ce in ce mai des de economiile personale si de multe ori evitam sa facem achiziti costisitoare, care ne poate aduce rezultatul mult dorit. Cu o prezenta tot mai puternica pe rafturile magazinelor intalnim, becuri cu LED care sunt din ce in ce mai accesibile si care le promoveaza cel mai mult. Se bucura de o multime de avantaje in fata becurilor incadescente, cu halogen sau fluorescente.

Acesta a aparut la inceputul anilor ’90, pentru lucruri minore cum ar fi: instalatii pentru bradul de Craciun, pixuri cu lanterna sau lumini decoramentale. Cum tehnologia a avansat, becul LED este folosit acum pentru iluminarea locuintelor cat si in conditii dure, farurile autovehiculelor de ultima generatie. Recunosc acestea, ofera o lumina directionala dar folosite in grupuri de Led-uri  e o alternativa moderna ce ofera o lumina de calitate si consuma mai putin decat becurile incadescente. Dar ele sunt scumpe, mult mai scumpe decat becurile normale dar odata cu evolutia lor acest factor nu va mai fi chiar asa de important.

Avantajele becuri cu LED

 • nu se incalzesc. Becurile incandescente se incing foarte mult, pe cand acestea produc lumina rece,
 • sunt rezistente la socuri si vibratii si pot fi folosite in conditii mult mai grele, fata de cele incandescente,
 • aceste becuri cu LED produc o lumina mult mai puternica si apropiata de conceptul de lumina alba ideala.
 • nu contin substante periculoase pentru om si poluante pentru mediu.
 • timpul indelungat de rezistenta – cel mai mare beneficiu al luminilor LED. Durata de viață e până la 100.000 ore de funcționare 
 • economice: reduc factura la electricitate de pana la 3 ori

Dezavantajul

 • principalul dezavantaj al tehnologiei cu LED este pretul mare al acestora. Odata cu dezvoltarea tehnologiei pretul va scadea si vor deveni din ce in ce mai accesibile.

Sa nu uitam ca exista multe tipuri de LED-uri si culori (de la alb, rosu, verde, albastru) in functie de preferintele fiecaruia.

In concluzie, cred ca avem suficienta lumina in casa, mai putin de plata la facturi, le schimbam mai rar si suntem mai sanatosi avand grija si de mediul inconjurator. Desi sunt un pic mai scumpe, merita incercate.

21 Comments on "Becurile cu LED, avantaje si dezavantaje."

 1. Si eu folosesc acest tip de bec. Mi se pare super ok si calitativ.

 2. Deoarece LED-urile sunt realizate folosind materiale de calitate, durabile, acestea au un cost de productie suplimentar, fiind de multe ori mai scumpe decat omologii lor ineficienti si conventionali, dar acest cost suplimentar este foarte usor de recuperat. Acest bec va dura mai mult si va utiliza mai putina energie decat celelalte becuri, economia vazandu-se in factura de curent la sfarsitul anului.

 3. Si eu folosesc becuri cu led, insa nu mi se par scumpe comparativ cu beneficiile care le ofera. Calitate-pret mi se pare chiar ok.

 4. Folosesc bec cu LED doar in dormitor.

 5. sunt mai scumpe becurile cu led dar rezista mult mai mult decat cele economice, sa fim seriosi!

 6. Sincer nu ma pricep dar este bine de stiut cand ma duc sa cumpar

 7. Si noi tot din astea folosim 🙂

 8. MI-am facut si eu stocuri de becuri led. Mi-am pus in toate camerele. Doar pe hol si in baie mai am becuri normale

 9. Mare nebunie cu ledurile astea. Nu stiu cum se face ca fix azi ne-a murit unul :))

 10. Numai infprmatii interesante gasesc la tine aici! Articolul acesta nu face exceptie.

 11. Au multe avantaje becuriel LED, ne gandim sa le inlocuim pe toate cu timpul. Avem cateva in casa si suntem tare multumiti!

 12. Si eu am inlocuit toate becurile din casa cu becuri cu LED si ceea ce imi place cel mai mult, este faptul ca nu se incalzesc! 😀

 13. Chiar merită încercate. Ca nu-i capăt de lume dacă nu iti sunt pe plac.

 14. Și eu am început sa pun preț pe economie!

 15. Mie mi-e frică de becuri pentru că pățit ca unul să cadă pur si simplu, noaptea în timp ce dormeam. Ca noroc ca patul era într-o parte a camerei și nu au ajuns cioburi la bine. Dar m-am speriat groaznic.

 16. Eu prefer bec-urile cu led, sunt mai economice. 🙂

 17. Un articol foarte util, ar trebuie ca toata lumea sa l citeasca. Felicitari, ma bucur ca ai abordat aceast subiect

 18. Nu am incercat becurile cu led, partial din comoditate, dar cred ca in curand cele normale vor disparea si nu vom avea de ales 😀

 19. Andreea Voivozeanu | 16 noiembrie 2017 at 17:36 | Răspunde

  Eu am inceput sa schimb becurile cu becuri cu Led-uri si chiar daca sunt mai scumpe, macar nu se ard la fel de repede, deci e o economie si chiar a scazut factura la energie 🙂

 20. Și eu am becuri cu led peste tot în casă 😀

 21. Si eu tot becurile cu led folosesc. Pe cele “clasice” le mai folosesc doar cand mi se arde unul si trebuie neeaparat sa pun ceva.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord