Centrala termica pe lemne, cu calorifere de aluminiu

De curand cumnata mea si-a achizitionat o centrala termica, pe lemne (locuieste la casa), care acum isi incalzeste toata casa. Stand de vorba mi-a povestit cat de buna e si prin cate a trecut pana ajuns la o hotarare. Acum printr-un singur foc isi incalzeste toata locuinta si a scapat de sobele care ii ocupau foarte mult spatiu si de mizeria care se face de fiecare data cand aprindea focul. Cu calorifere de aluminiu aspectul este mult mai placut si au o eficienta mare la incalzire.

Alegerea centralei nu a fost o problema, deoarece vazusera la o prietena care avea una la fel, a tinut cont de numarul de pereti exteriori, din numarul total al peretilor. Orientarea camerelor este si ea, foarte importanta cat si dimensiunea camerelor de care se tine seama la proiectarea instalatiei de incalzire, daca este izolata termic, zona in care este construita , deal, munte, campie dar si daca este o iarna grea sau mai calda.  Centralele termice pe lemne sunt si acesta de mai multe feluri:clasice, cu gazeificare sau pe peleti. Se pleaca si de la temperatura dorita in camera, iar daca toate acestea le-au stabilit, acum au venit randul conductelor si a caloriferelor, care sunt de mai multe tipuri si foarte importante la fel ca si centrala. 

Tipuri de calorifere

 • Calorifere din otel –  sunt peste tot si le recunoastem imediat, rezista foarte bine la temperaturi inalte si sunt mult mai usoare ca cele din fonta.
 • Caloriferele din fonta- sunt mai grele ca cele de otel si le intalnim in apartamentele vechi. Consuma multa apa si au un aspect neplacut.
 • Caloriferele din aluminiu – sunt cele mai noi tipuri de calorifere, de unde și eficiența mare de încălzire, cu apă redusă, au o greutate mică, aspectul este unul plăcut, sunt accesibile ca preț.

Asa a inceput un maraton prin magazinele de specialitate dupa calorifere. Multe cunostinte i-a recomandat calorifere din otel, o alta persoana i-a recomandat calorifere de aluminiu. Tot vazand ca parerile sunt impartite si ca multe din aceste lucruri nu le intelege, a inceput sa caute un instalator. Acesta i-a recomandat ce e mai bun si ce e nou, cu instalatie PPR pe calorifere de aluminiu, ca sunt bune ca pret si la calitate. Rezultatele sunt exceptionale, nu mizerie si caldura e peste tot.

Atunci cand schimbam caloriferele  trebuie sa tinem cont de sfatul instalatorului sau apelati cu incredere la o echipa autorizata.

Voi ce tipuri de calorifere aveti? Sunteti multumiti?

 

17 Comments on "Centrala termica pe lemne, cu calorifere de aluminiu"

 1. So noi dorim sa ne luam centrala pe lemne si nu stiam ca aceste calorifere, din aluminiu,sunt cele mai eficiente.

 2. Noi stam la bloc si avem acele aclorifere vechi de fonta, astea noi sunt foarte frumoase 🙂

 3. Pe aluminiu avem si noi! Interesant articolul♡

 4. Noi avem centrala pe gaz si calorifere obisnuite (habar nu am cum se numesc…metal?!? )
  Am vrut sa schimbam centrala sa fie pe lemn si carbune, dar nu am reusit. Poate anul viitor vom reusi sa realizam ceea ce ne-am propus.

 5. Nu stiam ca trebuie sa tii cont de atatea lucruri in alegerea unei centrale! Eu obisnuiesc sa apelez la specialisti in cazul in care nu ma pricep la ceva, cred ca este cel mai ok :).

 6. Daca as avea o casa, cu siguranta as opta pentru o centrala pe lemne. Cred ca este cea mai eficienta in momentul de fata

 7. Si eu la casa am centrala asa. E foarte eficienta

 8. In baie avem calorifere de aluminiu, in rest din cele clasice! Sotul meu s-a ocupat de partea tehnica, eu de partea de design, avem calorifere colorate si cu modele variate in casa.

 9. Si parintii mei au centrala pe lemne, este mult mai avantajos la pret.

 10. Varianta cu calorifere de aluminiu n-o stiam. O centrală pe lemne îmi doresc și eu

 11. Nu ma pricep la centrale sau calorifere, asa ca apelez intotdeauna la un specialist si incerc sa tin cont de sfatul lui, si bineinteles, sa am grija si de portofelul meu. Momentan sunt multumita de ce am. Multumim pentru informatii ^_^

 12. Nu știam că sunt atâtea feluri, soțul zice că sunt din aluminiu 🙂

 13. Centrala pe lemne nu am eu are orasul :)) de fapt e pe rumegus si ne da si noua caldura….. Tot din aluminiu avem si noi caloriferele sunt foarte faine si ca aspect si ca oferta de caldura

 14. Noi avem calorifere din aluminu dar la casa am scapat de ele ca am pus incalzire in pardoseala 🙂

 15. Am calorifere de fonta, dar cand le-au urcat pana in apartament s-au muncit trei persoane la fiecare, sunt foarte grele.

 16. Sa stii ca si eu m-am gandit la o centrala pe lemne, pt ca de cand a venit inginerul sa faca verificarea iscir la 2 ani, si centrala a iesit din garantie, mi-a umblat la arzator si acum trebuie s-o dau aproape la maxim ca sa am caldura. Bineinteles, a facut asta ca sa-l chem sa repare ce a stricat, si sa-i platesc… nu? Numai ca nu stiu daca la bloc am voie cu centrala pe lemne, si chestia e ca trebuie s-o pun afara… si nu stiu unde anume, sa nu ma trezesc fara ea din cauza celor care fura fier vechi, sau nou.

 17. Sa stii ca si eu m-am gandit la o centrala pe lemne, pt ca de cand a venit inginerul sa faca verificarea iscir la 2 ani, si centrala a iesit din garantie, mi-a umblat la arzator si acum trebuie s-o dau aproape la maxim ca sa am caldura. Bineinteles, a facut asta ca sa-l chem sa repare ce a stricat, si sa-i platesc… nu? Numai ca nu stiu daca la bloc am voie cu centrala pe lemne, si chestia e ca trebuie s-o pun afara… si nu stiu unde anume, sa nu ma trezesc fara ea din cauza celor care fura fier vechi, sau nou.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord