5 aspecte despre Ripple ce trebuie stiute

Ripple sau XRP este o moneda cunoscuta pe piata criptomonedelor, a carei evolutie este urmarita indeaproape de cei care sunt interesati sa faca investitii sau care deja le-au facut. Tu cum stai legat de cunostintele despre aceasta moneda? Cunosti un pret Ripple aproximativ sau esti total pe langa? Indiferent care e raspunsul, gasesti mai jos o insiruire de 5 puncte pe care le consider relevante cand vine vorba de aceasta moneda si pe care cred ca ar trebui sa le cunosti la randul tau. Iata despre ce e vorba:

 1. Ripple este moneda ce urmeaza in clasamentul criptomonedelor, dupa Bitcoin – BTC si Ethereum – ETH. Pana in luna decembrie, mai exact in data de 28 a lunii, moneda in discutie nu a valorat nici pana in 2 dolari. O zi mai tarziu insa a ajuns la valoarea de 2,27, ceea ce a reusit sa starneasca interes. Dupa aceea insa a ramas stabila, adica nu a crescut mai mult de atat.
 2. Chiar daca este a treia moneda din clasament, aceasta este disponibila la un sfert din pretul monedei ce ocupa locul 2 – Ethereum.
 3. In luna ianuarie s-a inregistrat cea mai semnificativa diferenta intre valorile intre valorile monedei – de la 2,14 la 1,797.
 4. Potrivit BitStamp, in cadrul platformei valoarea Ripple a fost fost de 3,29 dolari, in data de 3 ianuarie.
 5. Sistemul Ripple a fost creat in 2012, reprezentand un sistem de decontare brut si in timp real. Este, altfel spus, o retea de schimb valutar care a luat nastere dupa un protocol ce a fost distribuit de internet Open Source.

 

Ripple si cat merita o investitie in moneda

Vorbim despre un protocol de tranzactionare care se foloseste pentru a realiza plati globale, indiferent cat sunt de mici sau de mari. Considera avantajoasa tranzactia cu Ripple bancile de top, intrucat pot realiza anual economii de pana la cateva bilioane de dolari cu moneda. De ce ar investi cineva in ea?  La o scurta analiza legata de un pret Ripple aproximativ, cand are valoare constanta, balanta nu ar inclina neaparat spre un raspuns pozitiv. Asta depinde insa de perioade si de modul in care fiecare priveste lucrurile, de cat este de increzator.

Iata o serie de argumente pro pentru o investitie in Ripple:

 • Moneda nu presupune minatul.
 • Valoarea sa este destul de mica – in conditiile in care azi o cumperi cu 0.3$ si maine poate avea un cu totul alt pret – nu ai de unde sti.
 • Este deosebit de promitatoare si o vad ca o oportunitate de castig un numar de 15 din cele mai importante banci din lume care o si folosesc in tranzactii.

Un alt simplu motiv pentru care este preferata realizarea de tranzactii cu Ripple il reprezinta faptul ca nu sunt percepute taxe. De obicei in cazul tranzactiilor cu bani reali, procentajul taxelor creste cu cat suma tranzactionata este mai mare. In schimb, cand mijlocul de plata este moneda Ripple, nu doar ca taxele scad considerabil, dar si banii intra instant.

Consider ca faptul ca bancile se incred in Ripple este o dovada suficienta si motivanta pentru a investi in aceasta criptomoneda si pentru a o folosi la tranzactionare. 

16 Comments on "5 aspecte despre Ripple ce trebuie stiute"

 1. Tangential, cred ca mi-a trecut pe la ureche aceste denumiri dar nu am studiat problema. Multumesc ca m-ai luminat cat de cat si pe mine ce este cu ele.

 2. Am auzit dar nu ma pasioneaza subiectul😍👍

 3. Doar de Bitcoin am auzit si asta doar prin filme, chiar ieri am vazut un episod din GRay’s Anatomy de unde am aflat ca o moneda e aproape 10mii de dolari. Bine ca e episod vechi si nu stiu cat de reala e informatia, dar totusi nu ma asteptam la un asa curs de mare.

 4. Despre Bitcoin mai stiam cate ceva, dar despre moneda asta nu.

 5. E un subiect ce nu se afla in aria mea de interes, dar am aflat ceva lucruri noi.

 6. Tot auzisem, dar nu știam exact ce sunt, multumesc pentru lamuriri.

 7. Este prima oara cand aud de aceasta moneda. De bitcoin mai auzisem.

 8. Neee… Nu ma pasioneaza deloc subiectul! :))

 9. Doar despre bitcoin am auzit, insa mie mi se par periculoase investitiile in/cu ceva ce, de fapt, nu exista…

 10. ineresant, nu auzisem inca despre aceasta moneda!

 11. Nu auzisem de aceasta moneda, stiam de bitcoin, desi nici acolo nu mi-e prea clara treaba…

 12. Habar nu aveam! Multumim pentru lamuriri!

 13. Catalina Coman | 2 aprilie 2018 at 20:51 | Răspunde

  De Bitcoin stiam, dar de Ripple nu. Multumim de informatii!

 14. Recunosc, n-am auzit de ea pana acum!

 15. Stiam de bitcoin dar nu stiam de ripple 🙂 Nu stiu daca as vrea sa fac tranzactii sau sa cumper cu aceasta moneda dar cu siguranta e un punct de pornire intr-o conversatie.

 16. Nu auzisem de Ripple, insa am observat discutiile despre Bitcoin! E impresionant ce apare cu noua tehnologie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord