Lucruri interesante despre ecografe și ecografii

Ecograful este, fara doar si poate, unul dintre cele mai importante instrumente medicale pentru diagnosticare. Din fericire, este un aparat din ce in ce mai accesibil, asadar, foarte multe clinici particulare isi pot permite o astfel de achizitie.

Chiar daca ecograful este asociat deseori cu femeile insarcinate, acesta este extrem de util in foarte multe cazuri de diagnosticare a bolilor de ficat, pancreas, splina, rinichi, sani sau alte organe.

Ecografia abdominala, spre exemplu, este recomandata de majoritatea medicilor, drept un test obligatoriu, in fiecare an. Fara sa fie costisitoare sau periculoasa pentru organism,aceasta poate dezvalui o multime de probleme medicale in faza incipienta.

Daca astazi ecograful este un aparat performant si de incredere, drumul pana aici a fost unul destul de anevoios. Evolutia sa a fost rapida, durand putin peste 50 de ani, insa acest timp a reusit sa contureze o multime de lucruri interesante despre acest aparat.

 

Lucruri interesante despre ecografe

 

1) Primul ecograf a fost folosit in industrie, nu in medicina. Acesta masura curgerilor pieselor metalice, in momentul in care erau turnate.

2) Imagistica 3D este atat de performanta, incat poate sa dezvaluie bataile inimii live.

3) Ecografele pot dezvalui sexul unui fat extrem de devreme. Practic, parintii pot afla daca au fata sau baiat la doar 20 de saptamani dupa ce copilul a fost conceput.

4) Desi este vorba despre aparate performante, ecografele sunt limitate atunci cand vine vorba despre obtinerea unor imagini ale creierului. Motivul este faptul ca nu pot patrunde foarte bine prin oase.

5) Ecografia este una dintre cele mai ieftine si mai putin periculoase metode de diagnosticare, fiind folosita in foarte multe ramuri ale medicinei.

6) Ecografele sunt folosite adeseori de catre chirurgi, fiind un adevarat ghid pentru efectuarea biopsiei, a injectiilor sau a altor proceduri care necesita precizie.

 

Ecografia abdominala, cea mai importanta ecografie pentru sanatatea pacientului

 

Aparatele moderne pot depista o multime de probleme printr-o singura ecografie abdominala. Aceasta verifica dimensiunea si forma ficatului, detecteaza caliculii biliari si poate sa afle pozitia rinichilor si problemele de sanatate pe care acestia ar putea sa le genereze. Printr-o astfel de ecografie se pot depista din timp eventualele mase tumorale, in asa fel incat sa se creasca sansele de vindecare.

Dat fiind faptul ca ecografia nu prezinta riscuri si nu este o procedura dureroasa, ecograful este o investitie inteligenta pentru orice medic si apelarea la o astfel de procedura este o decizie inteligenta pentru orice pacient.

Pentru medicii interesati de un aparat modern, o gama variata de ecografe o gasiti la firma Ultrasonic.

27 Comments on "Lucruri interesante despre ecografe și ecografii"

 1. Nu stiam ft multe lucruri..multumesc ptr acest articol!!!

 2. Pandrea florina | 19 martie 2018 at 17:36 | Răspunde

  Interesant post, multe informatii noi 🙂

 3. tare multe informatii pretioase, multumim pentru articol 🙂

 4. Cate informatii utile! Un articol reusit!

 5. Asa este 🙂 sunt foarte bune si utile aceste ecografe! Eu le-am folosit pentru prima dată anul trecut cand eram însărcinată si da…mi s-a parut minunat ca la primul control am putut sa vad punctuletul din burtica mea dar si mai emoționant a fost ca am putut sa ii aud bătăile inimii! Este mai mult decât poti exprima in cuvinte! Iar apoi aflarea sexului bebelusului si diverse eco 3d, 4d din care iti puteai face o parere despre cum o sa arate puiul tau! Ai mare dreptate! Sunt foarte bune pentru toata lumea si nu sunt nocive!Felicitări pentru subiect! Te pup! 😙😙😙

 6. Foarte interesant articolul tau! Cred ca si eu ar trebui sa-mi fac o ecografie abominala, doar asa, de rutina! 😀

 7. Interesante curiozitățile despre ecograf! 😁 Știam că este util pentru depistarea unor boli sau doar pentru controalele de rutină.

 8. Ecograful este unul dintre cele mai utile aparate medicale!

 9. Am aflat lucruri noi din articolul tau, ceea ce e de bine 😀

 10. Informații utile.Interesant.

 11. ghelbere elena | 20 martie 2018 at 10:31 | Răspunde

  Nu m-a interesat istoria ecografului, interesant este ca ecografia este o investigatie neinvaziva.

 12. E minunat sa vezi prin ecografii 3D sau 4D copilul din burtica.
  Merci de informatii.

 13. Sunt de parere ca nu ar trebui sa ignoram controalele anuale de rutina.

 14. Ce bine că tehnologia avansează în domeniul medicinii și putem descoperi orice problemă la timp.

 15. Da, ecografia este o tehnologie binevenită și mă bucur că există.

 16. Multumim de articol, am mai invatat ceva nou astazi! <3

 17. Secretele frumusetii | 20 martie 2018 at 18:59 | Răspunde

  Nu știam ca prima dacă ecograful a fost folosit cu totul și cu totul in alte scopuri decât cele medicale. Apropo de cele 20 de săptămânii, am omprutena care a aflat de curând sexul copilului la doar 17 săptămâni.

 18. Multumim pentru toate informatiile pe care ni le-ai oferit azi ^_^

 19. Interesant subiectul articolului. Felicitări!

 20. Andreea Voivozeanu | 20 martie 2018 at 23:20 | Răspunde

  Foarte interesante informatiile 🙂 Am aflat ceva nou astazi.

 21. Este o descoperire foarte utila! Mi-as dori sa stiu cat mai multe despre acest subiect, sa inteleg mai in profunzime cum functioneaza ecografele

 22. Felicitari! Ai aici o postare super interesanta

 23. Habar nu aveam ca primul ecograf a fost folosit in industrie.

 24. Cât de utile sunt acest informații. Nu mă gândisem atât de profund până acum.

 25. Ecografiile trebuiesc facute constant sau de cate ori aveam vreun feeling mai nepotrivit. Cu ajutorul acestora putem sa descoperim anumite probleme si sunt foarte importante ecografiile

 26. Foarte multe informații interesante am găsit în acest articol. Ecografiile sunt foarte utile.

 27. Am aflat informații noi și utile, multumim!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord