Miere de tei Apidava

In urma ca cateva zile, am primit un borcan cu miere de la Apidava si Brander. Cu toate ca noi folosim mierea in diferite moduri, de aceasta data am folosit-o si la mancare. Am mai folosit-o la ceaiuri, cafeaua de dimineata, dimineata pe stomacul gol, la prajituri, la prepararea unor masti pentru fata si im multe feluri, iar acum si la mancare.

Miere de tei Apidava

Mierea de tei, este mai eficienta decat cea de salcam. Este un foarte bun cicatrizant, emolient, antioxidant, de aceea se foloseste foarte mult in cosmetica si in tratamentul unor plagi, ulcere varicoase. E o miere cu o  puternica aroma de tei, cu reflexe luminoase galbene – portocalii.

Mierea de tei este utilizata in tratarea crampelor si a bolilor renale si foarte frecvent in tratarea guturaiului si a racelii, a tusei şi a iritatiilor gatului, pentru ca dizolva mucus-ul si curata gatul. Este recomandata ca fiind un remediu impotriva oboselii, stresului si un calmant al sistemului nervos.

Mierea de tei este bogata in vitamine, mai ales cele din complexul B, amino acizi, polen si mana. Are un continut de polen foarte ridicat, din aceasta cauza nefiind recomandata persoanelor ce prezinta alergie la polen. Aceasta miere este recomandata persoanelor ce sufera de stres si insomnie. 

Aripioare cu miere si lamaie

Cu mierea de tei am pregatit pranzul in aceasta zi. Am pus intr-o tava de yena vreo 8 aripioare potrivite si apoi am pregatit siropul, sa-l numesc asa. 4 linguri de miere, cu zeama de la o lamaie, piper si sare. Am amestecat aceste ingrediente apoi am turnat in tava peste aripioare. Am mai pus si putina apa si asta a fost. Foarte simplu si usor.

Pofta buna. 

 

21 Comments on "Miere de tei Apidava"

  1. Valeria Chertes | 15 martie 2018 at 15:25 | Răspunde

    Cea mai aromata si parfumata miere.

  2. Noi inca nu am folosit-o la astfel de preparate, mai mult pentru dulciuri.

  3. Inca nu am folosit miere pentru mancare, dar arata tare bine aripioarele alea!

  4. Noi o folosim la sosul pentru coaste, carnea de pui este prea dulce, nu aș mai adăuga și miere.

  5. Eu am facu costite la cuptor cu miere si mi-au placut foarte mult 🙂

  6. Aluculesei Brindusa | 15 martie 2018 at 21:35 | Răspunde

    imi place sa folosesc mierea la prepararea mancarurilor,aduc un plus de savoare!

  7. Nu am încercat mierea asa, dar nu este timpul pierdut.

  8. Am si eu miere de tei si o consum ori de cate ori simt ca sunt pe cale sa racesc.

  9. Cred ca o sa o folosesc si eu la mancare, pare yummy!

  10. Nu am gatit niciodata un fel principal, cu miere. De regula ma feresc de combinatiile acestea, sarat dulce. Am mancat o pizza cu ananas si nu mi a placut deloc.

  11. Folosesc si eu mierea la unele sosuri, dar nu am incercat asa cu aripioare. Eu folosesc la carne, dar ung carnea la final cu sos de miere.

  12. Vai, eu nu sticla mierea pe astfel de preparate, o țin pentru dulciuri 😂 ai mei băieți mănâncă mierea cu lingura 🙂

  13. Fetele mele se bat care sa ia prima lingurita de miere dimineata 😀 Eu nu pra o folosesc in mancare, cea mica adora untul cu miere, iar cea mare o mananca asa goala 🙂

  14. Pe langa gustul bun pe care il are sa nu uitam de beneficiile acesteia in diverse afectiuni. Mereu am in casa miere de albine.

  15. Waa uite ca nu m am gandit niciodata sa gatesc cu miere, buna idee.

  16. Arata tare bine aripioarele cu miere si lamaie, insa eu nu cred ca as gusta aceasta combinatie pe motiv ca e prea aromata pt mine. 😀

  17. ghelbere elena | 17 martie 2018 at 09:50 | Răspunde

    Multumesc petru reteta. Am sa o fac si eu.

  18. Arata foarte bine aripioarele. Incearca sa combini mierea cu sos de soia, sa nu fie foarte dulce. 🙂

  19. Nu am incercat mierea aceasta!!

  20. Am folosit acum pentru prima oara mierea de tei si mi-a placut mult gustul acesteia

  21. Cat de bine arata! Dintre toate, mierea de salcam e preferata mea! O folosesc mereu in detrimentul zaharului

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord