Zilele trecute v-am tot aratat poze cu dulciurile pe care le-am pregatit, insa am avut motive. De 8 martie si bine inteles le-am dus si fetelor la eveniment, ca mereu imi spuneau de dulciuri. Pentru mine aceasta reteta nu e foarte complicata, e destul de usoara si nici prea mare batai de cap nu iti da, insa e foarte racoroasa.
Prajitura fanta
Ingrediente
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
100 ml ulei
5 linguri faina
1 praf de copt
1 lingura cacao
Crema:
200 gr unt
200 gr zahar
500 g branza dulce(eu am folosit de vaca)
esenta de vanilie
Glazura
800 ml fanta
2 plicuri budinca de vanilie
4 linguri zahar
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la foc mediu, se pregateste tava( mie nu imi place cum iese in cea de la aragaz, va recomand sa folositi alta tava dreptunghiulara) cu hartie de copt si apoi ne apucam de blat. Se mixeaza bine ouale cu zaharul, apoi adaugam treptat uleiul.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao se amesteca usor, apoi introducem la cuptor in jur de 25 de minute, verificam cu scobitoarea. Lasam blatul la racit si ne apucam de crema.
Am pregatit crema cu mixerul sau chiar la blender, ea devine foarte fina. Se adauga peste blat si se lasa la rece cam o ora. Intre timp pregatim glazura. Exact cum scrie pe plicul de budinca, numai ca folosim Fanta, in loc de lapte.
Am last prajitura peste noapte la frigider si am servit-o a doua zi.
TIPS: Cumnatele mele obisnuiesc sa introduc si o tava cu apa calda in cuptor, pentru ca blatul sa creasca frumos, si sa fie aspectuos. Am urmat sfaturile lor si imi iese si mie, aproape ca ale lor.
Pofta buna.
La noi in casa are foarte mare trecere, este minunata.
Ce bine arata.
O sa o incerc si eu..de mult o evit
O fac foarte des si se termina foarte repede.