3 beneficii ale ERP-ului despre care departamentele financiar-contabile ar trebui să știe

Departamentele de contabilitate jonglează constant între sarcini fiscale, audituri și multe altele. Persoanele din acest domeniu examinează înregistrările financiare, gestionează fluxul de numerar și analizeză opțiunile conturilor. Toate acestea sunt adesea o adevărată provocare. Un sistem ERP (Enterprise Resource Planning) oferă acestor departamente o suită de instrumente pentru contabilitate, ajutându-le să proceseze tranzacții și să genereze rapoarte financiare. Așadar, iată 3 beneficii ale unui ERP pentru departamentele contabile.

  1. Analiză

Analizele ERP sunt seturi de date care prezic comportamentul și identifică modele. Ele sunt utilizate în diverse procese de afaceri că: vânzări, marketing, managementul lanțului de aprovizionare etc. și au devenit din ce în ce mai populare printre contabilii care doresc să economisească resurse. Analizele unei soluții ERP oferă utilizatorilor o imagine de ansamblu asupra tuturor funcțiilor legate de financiar. Toate aceste informații sunt afișate într-un tablou de bord personalizat cu diagrame, grafice și alte materiale vizuale.

Analizele ERP furnizează contabililor informații valoroase specifice afacerilor, pe care este puțin probabil să le găsească în altă parte. Aceste rapoarte și metrici îi ajută să prezică rezultate viitoare și să gestioneze riscurile. În plus, aceștia pot utiliza analizele pentru a depune  declaratiile fiscale la timp, pentru a respecta regulile și reglementările  fiscale și bineînțeles pentru a se asigura că înregistrările financiare sunt corecte.

  1. Flux de lucru simplificat

Soluția ERP automatizează multe dintre sarcinile asociate cu gestionarea contului, inclusiv verificarea conformității și reconcilierea. Utilizatorii personalizează software-ul astfel încât acesta să execute automat sarcinile, economisind timp important. Automatizarea se dovedește a fi deosebit de utilă mai ales pentru departamentele mici de contabilitate, cărora le lipsesc personalul și resursele.

Contabilii care utilizează un sistem ERP pentru automatizarea sarcinilor, îmbunătățesc semnificativ eficiența operațională. Aceștia nu mai sunt nevoiți să colecteze și să analizeze automat datele plăților, de exemplu, fiindu-le permis să se concentreze asupra altor responsabilități.

De asemenea, automatizarea care vine odată cu implementare unui ERP servește contabililor și în alte moduri. Acești profesioniști pot efectua plăți într-un timp mai scurt, pot îmbunătăți acuratețea și pot reduce nevoia de documente în varianta fizică.

  1. Costuri operaționale mai mici

Soluțiile ERP reduc cheltuielile departamentului financiar-contabil în diferite moduri. În cele din urmă, acest software reduce costurile operaționale prin automatizarea diferitelor procese specifice departamentului. Practic, angajați pierd mai puțin timp pe sarcinile în care, înainte de implemetarea unui sistem ERP, ar fi investit ore întregi. Departamentele contabile pot, de asemenea, să economisească forța de muncă prin intermediul unui ERP. Atunci când procesele de gestionare a contului sunt automatizate, companiile au nevoie de mai puțini angajați la locul de muncă.

Be the first to comment on "3 beneficii ale ERP-ului despre care departamentele financiar-contabile ar trebui să știe"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord