Caju prajite cu miere si nuca de cocos + 10 beneficii a uleiului de cocos

Aceasta este o reteta thailandeza extrem de simpla si usoara, insa nu am folosit toate ingredientele ce trebuiau, pentru ca am i-am dat si lui bebe. Am eliminat din reteta ardeiul iute si uleiul de arahide, si am inlocuit cu ulei de cocos.  Aceste alune crocante se pot servi atat pe strada, ambalate in cornete de hartie cat si acasa, asezate frumos pe o farfurie. Produsele sunt marca Sano Vita.

Caju sau nucile(alunele) sunt cu siguranta preferatele multora dintre noi, atunci cand dorim sa servim o gustare sanatoasa si gustoasa. Au un numar scazut de calorii in comparatie cu alte nuci :553 kcal/100 grame de nuci. Au o multime de beneficii printre care se numara:

  • contribuie la intarirea sistemului cardiovascular si prevenirea bolilor cardiovasculare
  • ajuta sistemul nervos
  • previne formarea pietrelor la vizica biliara
  • te ajta sa iti mentii pielea tanara si sanatoasa
  • ajuta la pastrarea functiei de coagulare a sangelui in parametri normali
  • te ajuta la insomnii

Uleiul de cocos este un aliment natural ce poseda beneficii minunate pentru sanatate si frumusete dar nu numai. Poate fi utilizat in multe feluri care te-ar putea surpinde. Mai multe despre el am scris aici.

Iata cele 10 beneficii a uleiului de cocos:

  1. uleiul de cocos pentru gatit – este foarte bun deoarece compozitia lui ramane neschimbata la temperaturi ridicate.
  2. uleiul de cocos ca inlocuitor de unt – pentru  a inlocui untul in retete, se poate folosi in orice, de la foaie de tarta pana la negrese, sosuri sau sosuri cu curry
  3. ajuta la echilibrarea hormonilor – este o grasime hranitoare pentru suprarenale si tiroida imbogatind nutritiv nivelul hormonilor
  4. echilibreaza nivelul de zahar in sange – se elibereaza pe parcursul a mai multor ore in corp, furnizand o sursa de energie solida care mentine nivelul zaharului in sange
  5. vindeca durerile asociate cu raceala – ajuta la vindecarea mai rapida a racelilor si reduce durerile
  6. trateaza durerile si infectiile de urechi – incalzeste putin ulei de cocos cu un catel de usturoi si foloseste acest ulei anti bacterian in ureche
  7. uleiul de cocos ajuta la digestie – consumat la o masa ajuta digestia pentru ca actioneaza ca un lubrifiant pentru tractul digestiv permitand alimentelor digerate sa treaca prin el cu o mai mare usurinta
  8. vindeca eficient arsurile – pentru tratarea mai rapida a arsurilor si pentru calmarea durerilor
  9. stimuleaza functia creierului – are efecte puternice asupra sanatatii creierului
  10. aport nutritiv – adauga ulei de cocos in smoothie-uri pentru a face nutrientii din fructe si legume mai usor de asimilat si pentru a echilibra zaharul din sange.

Caju prajite cu miere si nuca de cocos

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de cocos
  • 2 linguri de miere
    250 g alune caju crude
    120 g miez de nuca de cocos deshidratat(nu am avut si am folosit doar fulgii)
    sare
    piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga mierea. Se lasa 5-6 secunde, dupa care se adauga alunele si se prajesc pana se rumenesc. Adaugati sare si piper dupa gust.

Daca folositi ardei iute il curatati de seminte si tocati marunt, apoi il adaugati in tigaie si amestecati pana cand ingredientele sunt bine omogenizate.

Se pot servi calde sau reci.

13 Comments on "Caju prajite cu miere si nuca de cocos + 10 beneficii a uleiului de cocos"

  1. Aluculesei Brindusa | 12 aprilie 2018 at 23:38 | Răspunde

    Nucile caju se folosesc la o multime de retete,eu fac o supa si iese exact ca cioba radauteana,uleiul de nuca de cocos este foarte bun si util in bucatarie dar si in cosmetice si alegerea ta este una perfecta gustului meu!

  2. Multe beneficii utile sanatatii noastre.

  3. Foarte interesanta combinatia, o s-o incerc si eu.

  4. Pare o combinație reușită. Cu siguranță ne-ar plăcea și nouă.

  5. Nu am mancat caju pana acum. Uleiul de cocos e nelipsit din casa.

  6. Uau, ce bine arata! ma intreb daca mi-ar placea!
    Nu am gustat caju pana acum, citisem pe undeva ca daca sunt consumate in exces pot deveni toxice sau ceva de genul si mi-a fost frica sa cumpar, dar reteta ta ma tenteaza tare.

  7. ador caju-ul! as manca incontinuu! si reteta asta e fenomen! ma intreb cum o fi cu ardei…

  8. Am si eu ulei de cocos de la Sano vita si vreau sa il pun treaba in cateva retete.

  9. Mie imi place sa le consum in diverse amestecuri de seminte. Sunt gustoase si potrivite pentru a fi servite cateva pe zi

  10. Habar nu aveam ca are chiar asa multe beneficii. Ce bine arata farfuria aia cu caju!

  11. N-am mancat pana acum caju prajit de mine. Mananc destul de rar caju si imi place pentru ca are un gust placut

  12. Caju prăjit a mâncat doar în Spania, voi încerca și eu zilele astea, ca mi-ai făcut pofta și știu ca îmi place. Cat despre uleiul de cocos, nu îmi lipsește din casa, e bun la toate.

  13. N-am mai folosit pana acum uleiul de cocos in aceasta combinatie. Felicitari pentru initiativa si mai ales ca ne-ai prezentat reteta!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord