Care sunt beneficiile reale ale ERP-ului? Tu le-ai luat în calcul?

Dacă acum câțiva ani buni se spunea despre soluțiile ERP că sunt prea complicate, nesigure și uneori prea scumpe, astăzi sistemele ERP sunt utilizate în companii de toate dimensiunile, îmbunătățind practicile și procedurile din fiecare departament al acestora.

Ca orice sistem ERP bine pus la punct, SAP Business One oferă beneficii pentru venituri, profitabilitate, forță de muncă și productivitate, însă, pe lângă acestea, există și alte beneficii la fel de importante, mai puțin conștientizate de beneficiari.

Gestionarea unei afaceri implică multe aspecte, lăsând foarte puțin timp și pentru altceva decât procesele zilnice specifice companiei. Avantajele ERP-ului pot fi adesea trecute cu vederea, așadar, iată 5 exemple pe care poate încă nu le-ai luat în calcul:

  1. Suport din partea comunității.

Există numeroase IMM-uri care folosesc soluția ERP, SAP Business One, oferită de System Innovation România, parteneri SAP România. Dacă sunt întâlnite neclarități sau probleme legate de sistemul ERP adoptat, este foarte posibil ca și altcineva să se fi lovit de acestea și să îți poată oferi o soluție. Prin implicarea în comunitatea celor care folosesc acest sistem ERP, 60.000 de clienți internaționali și 1 milion de utilizatori, poți găsi răspunsurila întrebările tale.

  1. Siguranța respectării reglementărilor.

În funcție de fiecare companie, există adesea numeroase standarde de conformitate și reglementări pe care trebuie ca acestea să le respecte. Soluția ERP permite managerilor să fie bine puși la punct cu aceste reglementări și să se asigure că organizațiile îndeplinesc toate instrucțiunile, completând formularele necesare și transmițându-le la timp.

  1. Eliminarea informațiilor duplicate.

Un alt avantaj mai puțin cunoscut al soluțiilor ERP este eliminarea informațiilor duplicate. Utilizând funcționalitățile disponibile, companiile își pot centraliza procesele, permițând tuturor departamentelor să strângă, să partajeze și să acceseze date. Practic, ERP-ul împiedică suprapunerea și duplicarea datelor.

  1. Posibilitate de dezvoltare.

Unul dintre principalele obiective ale organizațiilor este creșterea profitului, prin creșterea vânzărilor, a numărului de clienți, dezvoltarea rețelei de parteneri, creșterea vizibilității în online și offline. Sistemul ERP oferă companiilor o bază pe care să planifice atât nevoile actuale, cât și pe cele viitoare, fiind scalail și flexibil.

 

  1. Încrederea angajaților transformată în productivitate.

Când o companie implementează sistemul ERP și optimizează complet instrumentele utilizate, procesele se automatizează și datele sunt centralizate. Când procesele caracteristice unei afaceri funcționează mai eficient, numărul de erori și probleme ale angajaților scade, ceea ce contribuie la sporirea încrederii acestora. În cele din urmă, un angajat încrezător este un angajat productiv.

1 Comment on "Care sunt beneficiile reale ale ERP-ului? Tu le-ai luat în calcul?"

  1. 🤗☺👌

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord