Cum sunt utilizate confectiile metalice in constructii?

Analko Aluminium Industry este cel mai mare producator din Romania in domeniul confectii metalice pentru constructii. Pentru cei orientati pe servicii profesionale de cea mai buna calitate, Analko este alegerea perfecta. In cele ce urmeaza va prezent amaplicatiile confectiilor metalice in domeniul constructii.

  • Confectiile metalice din otel sunt cel mai adesea utilizate in:
  • Constructii inalte datorita rezistentei, greutatii reduse si vitezei de constructie
  • Cladiri industriale datorita capacitatii sale de a crea spatii mari la un cost redus
  • Cladiri de depozit din acelasi motiv
  • Cladiri rezidentiale intr-o tehnic anumita constructie de otel cu ecartament
  • Structurile temporare, deoarece acestea sunt usor de configurat si de eliminat

Exista mai multe tipuri de constructii din otel. Fabricarea conventionala a otelului aparea tunci cand prin diverse proceduri se taie elemente din otel la lungimile corecte si apoi se imbina pentru a se realiza structura finala. Acest lucru se poate face in intregime pe santierul de constructii, dar necesita o munca intensiva sau partial intr-un atelier, pentru a oferi conditii mai bune de lucru si pentru a reduce timpul. 

Productia pieselor din otel cu suruburi are loc cand fabricantii de otel produc componente din otel finisate si vopsite, care sunt livrate apoi pe santier si pur si simplu insurubate. Aceasta este metoda preferata de utilizare a otelului, deoarece cea mai mare parte a fabricatiei se poate realiza in ateliere, cu masinile corespunzatoare, iluminatul si conditiile de lucru impuse. Dimensiunile componentelor sunt determinate de marimea camionului sau a remorcii in care sunt expediate, de obicei cu o lungime maxima de 6 m pentru camioanele normale sau de 12 m pentru remorcile lungi. Deoarece singura lucrare care trebuie facuta la locul de ridicare este preluarea elementelor de otel  (cu macarale) si insurubarea lor acolo unde sunt necesare, lucrarile din santier sunt extrem de rapide. Cladirile prefabricate reprezinta un exemplu de constructie din otel cu surub care este proiectata, fabricata, expediata si construita rapid.

Utilizarea constructiilor cu ecartament reprezinta un tip de constructie comun pentru cladiriler ezidentiale si mici. Aceasta tehnica este similara constructiei in lemn, cu exceptia faptului ca elementele de otel cu ecartament sunt folosite in locul lemnului. Otelul cu ecartament usor este prelucrat in foi subtiri. 

Greutatea cladirilor pe structuri metalice sudate din otel este importanta. Luati in considerare o cladire cu un singur nivel, cu dimensiunile de 5 x 8 m. Sa construim mai intai acest lucru din beton, cu patru coloane in colturi, grinzi care se intind intre coloanesi o placa de beton groasa 150 mm in partea superioara. O astfel de structura ar cantari aproximativ 800 kg / m2 sau 32 de tone, daca se construieste din otel cu un acoperis inclinat, acoperit cu folii ondulate cu izolatie, aceasta va cantari doar aproximativ 65 kg / m2, iar cladirea din otel va cantari numai 2.6 tone (2.600 kg). Astfel, constructia de beton este de peste 12 ori mai mare! Acesta este calculul estimativ pentru structuri cu un singur nivel – in structuri cu mai multe etaje, diferenta va fi mai mica, deoarece podelele din cladirile din otel multietajate sunt construite din placi de beton – dar diferenta este inca semnificativa. 

Be the first to comment on "Cum sunt utilizate confectiile metalice in constructii?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord