Dulceata de papadie cu zahar brut Sano Vita

Am tot vazut dulceata de papadie, in diferite grupuri culinare si cum ieri am fost putin mai ”libera” am pregatit-o si eu. Nu este greu de pregatit si nici multe ingrediente nu va trebuie, tot ce este rabdarea, totul se pregateste la foc mic, timp de 2 ore. Este foarte gustoasa si totodata sanatoasa.

Dulceata de papadie sau miere de papadie, poate fi consumata la micul dejun intinsa pe o felie de paine cu unt, cat si un remediu impotriva unor afectiuni. In aceasta reteta folosit zaharul brut de la Sano Vita, insa puteti folosi si zahar obisnuit. 

Dulceata de papadie

Ingrediente:

230 flori de papadie (acestea trebuie culese intre orele 12-14, cand sunt perfect deschise)

3 portocale

1 lamaie

1 l apa

500g zahar

Mod de preparare

Dupa ce ati cules papadiile, le taieti codita si se spala cu apa rece. Se pun la foc impreuna cu portocalele si lamaia, acestea fiind curatate de coaja si taiete cubulete, in litrul de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de o ora. Dupa aceia se trece prin sita, iar lichidul obtinut se pune din nou la foc impreuna cu zaharul (100ml lichid la 100 g zahar). Eu am obtinut 500 ml lichid si am pus 500 zahar. Se lasa la fiert 30-40 minute, la foc mic.

Faceti testul cu farfuria, spre sfarsit si vedeti cum va place. Dupa ce opriti focul se lasa 5 minute sa se odihneasca, apoi o puteti aseza la borcane. Mie mi-a iesit un borcan de 800g. 

Dulceata de papadie se ia cu 30 de minute inainte de masa. Copiii pana la 3 ani iau o jumatate de lingurita de doua ori pe zi. Copiii intre 3 si 15 ani iau cate o lingurita de trei ori pe zi iar adultii cate o lingura de trei ori pe zi.

Dulceata de papadie se recomanda pentru tratarea inflamatiilor gatului, bronsite, afectiuni pulmonare, raceli, reumatism, tuberculoza, guta, boli ale aparatului locomotor, iar extern, se aplica si sub forma de comprese, pe articulatiile bolnave.

Are un gust deosebit de bun si aromat.

8 Comments on "Dulceata de papadie cu zahar brut Sano Vita"

  1. Nu stiam ca exista asa ceva😍👍

  2. Nu stiam ca se face dulceata de papadie fiindca nu am mancat niciodata.

  3. pe bune? acum aud prima data de aceasta dulceata, as vrea sa incerc gustul!

  4. NU am mancat niciodata dulceata de papadie, nu ma indoiesc ca e delicioasa, mai ales ca imi place siropul.

  5. N-am incercat asa ceva, dar ma intriga timpul de fiert, mi se pare cam mare si cred ca se pot distruge vitaminele.

  6. Nici nu stiam ca exista asa ceva.

  7. Nu stiam ca se face dulceata,recent am aflat ca se pune si in salata!! Aflu multe lucruri noi!!

  8. Niciodata nu m-am gandit ca pot face ceva cu papadia care este peste tot pe marginea drumului

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord