Ce este mezoterapia?

In momentul de fata la noi in tara si nu numai sunt tot felul de proceduri chirurgicale si nechirurgicale, unele dureroase altele nu. Dar pentru a arata bine, pentru a scapa de anumite probleme trebuie sa apelam la astfel de servicii. Astazi am sa va vorbesc despre mezoterapie.

Mezoterapie

Mezoterapia este o procedura dermatocosmetica nechirurgicala ce presupune injectarea unor amestecuri de substante farmacologic active la nivelul mezodermului (stratul mijlociu al pielii), locul unde se formeaza toate problemele pielii.

Substantele folosite la aceasta procedura sunt introduse local, in cantitate mica, cu ajutorul unor ace foarte subtiri sau cu ajutorul unor aparate. Terapia este foarte putin dureroasa si minim invaziva.  De obicei sedinta de mezoterapie nu depaseste  30-45 de minute, iar efectele devin vizibile dupa 2-3 sedinte, iar pentru un efect evident este nevoie de 6 sedinte.

Mezoterapia este recomandata de a se efectua in perioadele racoroase (toamna, iarna, primavara) si se utilizeaza pentru:  energizarea si tonifierea tenului, tratamentul celulitei, reintinerire.

Mezoterapia nu este indicata persoanelor ce sufera cu afectiunii cronice ale pielii, cardiaci, cei aflati sub tratament anticoagulant si femeile insarcinate. De aceea, inainte de a incepe o astfel de procedura, trebuie un consult deramatologic amanuntit in vederea tratarii eventualelor bolii.

Mezoterapia virtuala

Datorita evolutiei tehnologiei, mezoterapia injectabila a fost inlocuita cu success de mezoterapia virtuala. Poate suna ciudat, dar se poate! Si se numeste virtuala, pentru ca nu presupune ace sau perioada de recuperare, dar este o terapie eficienta cu rezultate de la prima sedinta!

Aceasta tehnologie combina in cadrul aceleasi sedinte doua terapii puternice:

  • electroporatia- care mareste porii pana la 400 de ori (cu ajutorul unor impulsuri electrice) crescand foarte mult permeabilitatea epidermei-procedeul este non-invaziv si reversibil-membrana celulara revenind la stadiul normal cand actiunea inceteaza;
  • electroforeza- o metoda prin care ingredientele active sunt impinse in straturile foarte profunde ale pielii avand ca rezultat diminuarea semnificativa a celulitei.

Asadar mezoterapia virtuala este o terapie inovatoare de exceptie fiind printre putinele tratamente ce permit introducerea in profunzime a pielii a substantelor active.

Mezoterapie fara ace reprezinta o alternativa moderna ce iti permite sa ai o piele ferma, luminoasa si fara riduri.

Voi ati auzit pana acum de mezoterapie? Ati incercat pana acum acest tratament?

 

Be the first to comment on "Ce este mezoterapia?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord