In ce consta un proiect de casa

Multi ne intrebam si cautam solutii in diferite locuri. Ne facem planuri, idei, intrebam de preturi, studiem piata si pana la urma alegem un arhitect pentru a ne face proiectul casei. Casa la care visam, casa care ne dorim sa arate cat mai bine, sa fie consolidata (in caz de cutremur, inundatii si multe alte fenomene ale naturii), sa nu ne lipseasca nimic, pentru ea trebuie sa luptam si sa obtinem ce ne dorim.

Inainte de toate trebuie sa avem terenul, arhitectul il va studia si dupa schitele si ceea ce vrei tu, iti va face un  proiect casa. Un proiect casa personalizat, cu etaj, cu mansarda, casa moderna, cu garaj sau ce idei ai tu, totul se poate realiza doar prin comunicare. 

Proiectul casei este compus din mai multe proiecte:

PAC – cuprinde planul situatiei, nivelelor ,plan acoperis, memoriu de arhitectura, toate fatadele, doua sectiuni generice, plan si vedere imprejmuire. Tot aici trebuie inclus si anexele precum: fosa septica, bazine pluvio, beci exterior, magazie, foisor, alei.

PT-  topografia terenului in care se va construi
– amplasamentul,
– date geo si cu privire la seismicitate
– date legate de caracteristicele (micro)climatice ale zonei
– date legate de organizarea de santier si daca este cazul demolari, devieri de retele, planuri, scheme, memorii tehnice, breviare de calcul pe specialităţi (sanitare, termice, electrice

DDE – tablouri de tamplarie, estimare de cantitati de materiale pentru caramida, gresii, faiante, tencuieli, tavane false, termosistem, detalii de alcatuiri la pereti interiori, pereti exteriori, fundatii, glafuri, atic sau sarpa.

Mai multe detalii despre astfel de proiecte mai gasesti si pe Internet, mult mai detaliate sau daca aveti un prieten/cole care lucreaza in domeniu cred ca va poate ajuta. Dupa parerea mea ar fi bine sa studiezi mai multe proiecte de case, sa vorbiti deschis despre ceea ca va doriti, ce ati vrea sa schimbati si cum ati vrea sa arate in final.

Multi beneficiari care, din zgarcenie, lipsa de bani sau nu stiu exct cum sa numesc acest lucru, evita realizarea unor partii din proiect.

Voi ati studiat mai multe proiecte case? Ati realizat proiectul complet sau partial?

Be the first to comment on "In ce consta un proiect de casa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord