Vacanta Sinaia si Transfagarasan -partea a 2a

In ziua a treia am mers prin Sinaia, aproape de Predeal, dar un pic cam dificil cu traficul. Cu toate ca vremea de afara ne cam speria, dar noi nu am dat inapoi si am mers unde am dorit. La cativa km distanta era soare, apoi ploaie si tot asa…am vizitat Castelul Peles si Poiana Stanei din Sinaia. In ultima ziua, am ales sa urcam Transfagarasanul care este foarte frumos, dar foarte periculos.

Castelul Peles

Poze cu Castelul Peles mereu vedeam la prietenii, dar nu reusisem sa ajung in aceasta zona. Dar in aceasta mini-vacanta am vizitat si castelul, doar pe din afara, deoarece lunea nu are program cu turistii si nu am reusit sa-l vedem si in interior. Poate cu alta ocazie, vom avea aceasta sansa. Dar si asa ne-am bucurat mult, caci este un loc minunat, iar castelul a fost construit la initiativa primului Rege al Romanaiei, Carol 1.

E un  loc plin de istorie, un loc minunat ce merita vizitat. Dupa plecarea de la castel, am cautat prin zona alte obiective turistice iar ceea ce am gasit era Poiana Stanei.

Poiana Stanei

E un  loc foarte frumos, ce merita parcurs acel traseu. De ce spun acest lucru? Deoarece este un traseu montan, foarte periculos sa spun asa, un drum neasflatat, e doar cu pietre, foarte ingust si care trebuie sa urci pana la cota 2000m. Daca se nimerea sa treaca o alta masina erai nevoit sa dai inapoi sau sa ii faci loc dar cu grija, caci sunt si parauri, santuri…un traseu care se poate face si la picior dar, dureaza cateva ore asa.

Ajunsi la Poiana, nu era mare lucru, doar o cabana, un puteai servi ceva de mancare sau de baut, insa preturile sunt foarte piperate din punctul meu de vedere(o ciorba de burta 50lei, o apa la 0,5l 10 lei), Un localnic, ne-a recomandat sa urcam la ”Stancile Franz Joseph”, unde se vedea Sinaia si un peisaj foarte spectaculos.

Este un traseu abrupt si periculos. Dar ajunsi sus, se merita, e de vis si foarte frumos. Un peisaj nemapomenit, fara cuvinte.

Transfagarasan

De mult ne doream sa mergem pe Transfagarasan, dar uite ca dorinta s-a indeplinit. Am mers in ultima zi, apoi am tinut drumul catre casa. De la Predeal am mers pe Transfagarasan, cam 4 ore aproximativ cu masina(fara popas). Drumul la inceput nu mi s-a parut foarte periculos, dar cum urcai curbele erau tot mai dese si periculoase. Am ajuns in final, la Lacul Balea, iar daca te uitai in jos observai traseul si o mare prapastie, cei care au probleme cu inima cred ca ar fi bine sa nu mearga in astfel de locuri. Noua ne-a placut si am facut multe poze, numai ca vremea de afara nu prea ne lasa, deoarece incepuse ploaia si o ceata densa. Daca prindea o zi cu soare sunt sigura cu pozele erau mult mai frumoase.

In concluzie, mi-a placut foarte mult aceasta mini-vacanta. Unde am vizitat cele mai frumoase locuri, in prezenta unor persoane deosebite, de gasca care stiu sa se distreze si sa-si traiasca clipa. Din suflet va recomand sa mergeti in locurile mentionate, numai daca puteti. Se merita!

Be the first to comment on "Vacanta Sinaia si Transfagarasan -partea a 2a"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord