Ce trebuie sa stii cand alegi un gard electric

Tot mai multi proprietari de ferme de animale se intereseaza in prezent despre garduril eelectrice. Acest interes se justifica, tinand cont de faptul ca un gard electric prezinta o serie de avantaje precum:

  • Delimitarea unei suprafete, a unui anume perimetru, la costuri considerabil reduse comparativ cu amplasarea unui gard normal;
  • Mentinere aanimalelor din ferma in cadrul perimetrului delimitat;
  • Tinerea la distantaa animalelor salbatice si a daunatorilor de locul imprejmuit.

Astfel de avantaje recomanda instalarea unui gard electric oricarui proprietar de ferma de animale, insa cei care iau aceasta decizie trebuie sa stie cateva lucruri.

Instalarea nu presupune eforturic onsiderabile sau cunostinte de specialitate si poate fi realizata chiar de catre proprietarul fermei. Cu toatea cestea, este recomandat sa se apeleze la un specialist pentru instalare, intrucat acesta se va asigura de faptul ca gardul electric nu prezinta niciun pericol si ca da dovada de eficienta.

Acelasi specialist poate sa ofere si recomandari cu privire la tipul de gard electric ales, in functie de animalele ce urmeaza sa fie protejate. Solutiile difera in acest caz, intrucat nu poate fi folosit acelasi tip de gard electric pentru a  proteja pasari, dar si animale de talie mai mare, precum bovine sau cabaline.

Cei care aleg varianta unui gard electric pentru a imprejmui o anumita suprafata se pot bucura de o serie de beneficii precum:

  • Avantaj din punct de vedere economic. Comparativ cu un gard obisnuit, unul electric necesita mai putine materiale, asadar automat o asemenea solutie va fi mai accesibila din punct de vedere al costurilor.
  • Un gard electric poate fi transferat simplu si rapid, pentru a imprejmui un alt perimetru, o alta suprafata de interes pentru proprietar. Se monteaza si se demonteaza usor, ceea ce inseamna ca oricand proprietarul fermei va putea reloca animalele intr-un alt perimetru delimitat la fel de eficient.
  • Daca se opteaza pentru un specialist, instala reaunui gard electric poate fi realizata in doar cateva ore. Inclusi vatunci cand este vorba de suprafete extinse instalarea este mult mai rapida, comparativ cu cea a unui gard obisnuit, pentru instalarea caruia sunt necesare uneori zile sau chiar saptamani.
  • Indiferent daca este vorba de imprejmuirea unei culturi sau a unui perimetru in care sunt crescute animale domestice, gardul electric va tine la distanta potentialii daunatori. Mistretii, vulpile, lupii sau chiar ursii vor fi tinuti astfel la distanta.
  • Mentinerea animalelor intr-un perimetru stabilit. Pentru ca fermierul sa aiba siguranta ca animalele nu evadeaza din perimetru, instalarea unui gard electric reprezinta o solutie ideala.

Avand in vedere toate aceste atuuri pe care le prezinta un gard electric, ramane de tratat un singur aspect si anume achizitia. Unde poti gasi o solutie eficienta, un gard electric care sa se plieze perfect pe nevoile specifice ale fermei? Un raspuns in acest sens poate fi gasit simplu si usor, in mediul online. Website-ul superfarmland.com este edificator in acest sens, prezentand numeroase solutii pentru amenajarea fermelor moderne, inclusiv garduri electrice. Lista produselor disponibile in cadrul site-ului este insa mult mai complexa si poate fi vizualizata de catre cei interesati la adresa web mentionata.

Be the first to comment on "Ce trebuie sa stii cand alegi un gard electric"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord