Fotografierea unei nunti sau a unei petreceri

Fotograful are un rol foarte important la o reuniune festiva, acesta trebuie sa aiba o bogata experienta profesionala, dar si capacitatea de a relationa cu ceilalti, de a observa anumite lucruri si de a lua initiativa. Fotograful trebuie sa poata lucra atat intr-un spatiu inchis, cat si afara, pe strada, in natura. Fotograful poate intalni multe cazuri si trebuie sa fie pregatit pentru orice. 

Fotografierea unei nunti

Asadar, in lectiile 11-12 din cursul de fotografie digitala de la Eurocor, am aflat multe noutati care il ajuta foarte mult pe fotograf. Daca ai in plan sa fotografiezi diferite festivitati la care participa o multime de oameni si ti-ai cumparat tot ce ai nevoie( geanta speciala pentru aparatul foto, diferite obiective, baterii, acumulatori, carduri de memorie, blit, umbrele foto, trepied etc) si esti pregatit, atunci o poti face.

Fotograful trebuie sa surprinda momentele placute si mai ”putin” placute. Acesta nu ar trebui sa se limiteze doar la un singur cadru, trebuie sa faca mai multe duble. Fiecare imagine trebuie gandita (rapid). Fotograful trebuie sa cunoasca foarte bine tehnica fotografiilor de grup. Pot aparea diferite probleme la poza de grup precum:

 • unul sau mai multi din cei fotografiati vor privi in alta parte
 • cineva clipeste sau inchide ochii
 • oamenii au dispozitii diferite
 • un cap se ascunde dupa persoana din fata.

Fotograful ar trebui sa observe toate aceste aspecte si sa intervina. Sa comunice cu persoanele, sa zambeasca, sa evite ochii inchisi in fotografie si multe alte lucruri care se pot intampla pe moment.

In concluzie, un fotograf trebuie ales cu mare atentie, sa aiba aparatura necesara, sa isi prezinte punctul de vedere, sa fie comunicativ, zambaret si sa cunoasca foarte bine aparatul.

Ti-ar placea sa fi in locul fotografului? Sa fotografiezi un grup mare de oameni?

12 Comments on "Fotografierea unei nunti sau a unei petreceri"

 1. Un fotograf este foarte important la orice eveniment.

 2. Lisac Bia Raluca | 13 octombrie 2018 at 18:20 | Răspunde

  E foarte frumos sa imortalizezi un moment frumos mereu.Si da e nevoie de un fotograf mai mereu.Cu siguranta mi-ar placea sa fiu fotografa dar mai incolo cand termin cursurile incepute deoarece am mult timp liber si vreau sa ma axez pe mai multe domeni.De acum sunt si e prezenta aici.Imi plac articolele tale

 3. Lisac Bia Raluca | 13 octombrie 2018 at 18:53 | Răspunde

  Ce momente frumoase

 4. Si pe mine ma pasioneaza fotografia, insa fotografia unei nunti sau a unui alt eveniment de genul acesta cred ca e tare obositoare. 🙂

 5. Mi-ar placea sa stiu sa fac poze mai bune, ma voi mai documenta.

 6. Imi place mult fotografia asa ca aceste cursuri m-ar interesa si pe mine. Mi se par de ajutor. 😘😘

 7. Ador fotografiile! De orice fel. Recunosc ca nu reusesc de fiecare data sa redau excat frumusetea peisajelor sau a lucrurilor fotografiate. Cu siguranta mi-ar prinde bine niste cursuri! Multumesc pentru recomandare!

 8. Nu cred ca asa avea rabdarea necesara sa fac acest lucru desi ma pasioneaza fotografia.

 9. Da, mi-ar placea. Dar consider ca pentru un eveniment asa important, ca nunta si botezul e indicat sa alegem fotografi talentati, cu aparatura buna dar mai ales cu experienta in domeniu.

 10. Mie chiar mi-ar placea, dar e nevoie de multa munca sa duci la bun sfarsit un astfel de eveniment.

 11. Cred ca aceasta meserie mi s-ar potrivi. Imi place sa pozez, dar si sa fac poze. Un curs de acest gen mi-ar fii de un real ajutor

 12. Ma bucur sa vad ca esti atat de pasionata si prinsa de acest curs. M-ai facut sa-mi doresc sa incep si eu unul

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord