3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre becurile LED

Probabil ati mai citit de becurile LED, insa tehologia a avansat destul de mult si astazi avem de ales dintr-o multime de variante, chiar si atunci cand vorbim de un simplu bec. Avem o gama variata de becuri LED, mai gasim becurile cu halogen, becurile clasice cu filament si asa mai departe. Insa, astazi voi enumera 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre becurile LED. 

3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre becurile LED

  1. Consumul de energie – acest lucru este demonstrant stiintific, ca becurile LED sunt de pana la 10 ori mai economice fata de becurile care sunt pe piata. Daca inca nu te-am convins, vei constata ca becul LED a devenit o solutie profitabila iar in urmatori 10-15ani, economia creste de la an la an. Facand un calcul la un apartament cu doua camere si dependinte, inlocuim becurile normale cu cele LED adica 8 becuri LED, acestea ar consuma 65W anual pe cand cele normale consuma 100W. Intr-un an puteti economisi pana la 50-100lei la factura.
  2. Becurile LED se ard foarte greu – Durata de viata a unui bec led poate porni de la 15000 ore pana la 50.000 ore. Asadar, se pot arde si ele dar in situatia in care: exista fluctatii pe retea si daca modul de utilizare nu este cel corespunzator.
  3. Lumina este mult mai puternica – si mult mai alba. Cu toate acestea becurile LED sunt niste consumatori foarte mici, ele avand nevoie de o cantitate de energie electrica cu pana la de 15 ori mai mica decat in cazul altor tipuri de becuri.

 

Becurile LED

Becurile LED, nu sunt periculoase, dimpotriva acestea sunt mult mai eficiente si mai bune decat becurile clasice. Aceste becuri nu degaja caldura si le putem pune in diverse corpuri de iluminat, pe care le consideram ca se potrivesc locului respectiv. Aceste becuri pot fi gasite in diverse forme si dimensiuni, de la cele obisnuite, pana la unele miniaturale sau sub forma de banda, de suprafata luminata plana sau curbata sau chiar ca tablouri.

In acest magazin am gasit cateva modele de becuri LED care mi-au placut si pot fi utilizate in diferite incaperi din casa. Spre exemplu acest candelabru este atat de superb, incat eu l-as utiliza in dormitor. Acestui candelabru ii sunt necesare trei becuri LED. 

In concluzie eu consider ca, inlocuirea becurilor obisnuite cu cele LED e o investitie destul de buna, care se va cunoaste in timp si atunci va veti da seama ca ai facut o alegere buna.

Eu am inceput sa inlocuiesc becurile, tu ce mai astepti?

1 Comment on "3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre becurile LED"

  1. Valeria Chertes | 28 ianuarie 2019 at 14:14 | Răspunde

    Sunt foarte bune becurile led.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord