Tipuri de redresoare auto, accesorii si producatori

Stim deja cu totii cat de important este rolul unui redresor auto in viata fiecaruia dintre noi, mai ales in cazul in care suntem soferi. Avem nevoie de aceste instrumente in special pe timpul iernii, deoarece temperaturile vitrege si conditiile de circulatie afecteaza bateria masinii.

Redresoarele auto sunt de mai multe tipuri si sunt clasificate in mod diferit. Dupa tipul tensiunii alternative redresate, acestea pot fi redresoare monofazate sau trifazate. Dupa numarul de alternante redresate, pot fi redresoare monoalternante sau bialternante. Iar dupa modul de variatie a tensiunii, acestea sunt comandate sau necomandate.

Redresoare auto monofazate

Aceste tipuri de redresoare folosesc o putere medie si au iesire de curent continuu conectat la barele robotului de pornire. Redresoarele auto monofazate sunt avantajoase din punct de vedere al pretului, acestea avand un pret destul de mic si considerabil mai mic in comparatie cu modelele trifazate.

Redresoare auto trifazate

Aceste tipuri de redresoare pot fi folosite chiar si pentru incarcarea mai multor baterii auto. Redresorul trifazat, dupa cum spune si numele lui, are trei functii de incarcare:

  • incarcare normala – acumulatorul va fi incarcat in 10-12 ore;
  • incarcare rapida – acumulatorul va fi incarcat in numai 3-4 ore;
  • pornire rapida;

Redresoare monoalternante

Redresoarele monofazate monoalternante sunt redresoare care redreseaza doar o alternanta a tensiunii monofazate.

Redresoare bialternante

Redresarea bialternante se face cu redresarea ambelor alternante, adica si a partii negative si a partii pozitive.

Odata cu comandare online sau achizitionarea unui redresor auto din magazin, vei primi si accesoriile de care ai nevoie pentru a folosi in siguranta si cu usurinta acest instrument. Pentru orice piesa achizitionata vei beneficia de: doi clesti speciali pentru borne, izolati corect, cablurile corespunzatoare acestora si cablul de alimentare al redresorului.

Daca alegi un model pentru pornirea camioanelor si tractoarelor, adica cu o capacitate avansata si cu o putere mai mare, este important ca acesta sa fie echipat cu manere si cu roti pentru a putea sa il transporti mult mai usor.

Este important ca atunci cand alegi un redresor auto, indiferent ca este unul pentru 12V sau unul pentru 24V, sa fii atent la producator. Inainte de a te avanta in cumpararea unui redresor auto trebuie sa te documentezi despre producatorii acestor aparate.

Poti sa te documentezi de pe internet, sa vezi ce pareri au alti clienti despre produsele de la firma respectiva, care sunt atuurile dar si care sunt minusurile producatorului. Dupa cum bine stim, oamenii vorbesc si sunt printre cele mai bune surse de informare.

In cazul in care achizitionezi un redresor auto cu o putere mai mare, pe care sa il folosesti pentru bateriile unor autoturisme de marime mai mare, este indicat ca in afara documentarii pe cont propriu sa vorbesti si cu un specialist. Acesta iti va oferi o parere avizata si cu siguranta te va ajuta sa faci cea mai buna alegere.

Nu e deloc usor sa gasesti cel mai bun si mai potrivit redresor auto pentru bateria autoturismului de care dispui, de aceea internetul si parerea unui specialist iti vor fi de mare folos. Dupa ce ai gasit redresoare auto potrivite pentru nevoile tale, poti cu usurinta sa le comanzi de pe internet si sa le primesti direct la tine acasa.

1 Comment on "Tipuri de redresoare auto, accesorii si producatori"

  1. Valeria Chertes | 15 ianuarie 2019 at 19:37 | Răspunde

    Multumim pentru articol, n stiam multe lucruri.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord