Ce aspecte conteaza pentru un control eficient al diabetului?

Diabetul este o boala ce afecteaza din ce in ce mai multe persoane, la nivel mondial aproape jumatate de miliard de oameni sufera de aceasta boala. Cu siguranta cei cu diabet stiu cat de important este sa aiba un stil de viata sanatos, insa cati dintre acestia respecta indicatiile medicului diabetolog?

Persoanele care sufera de diabet zaharat trebuie in primul rand sa isi tina glicemia sub control. Pe site-ul onlinefarmacia.ro acestia pot gasi tot ceea ce au nevoie pentru a-si masura glicemia: glucometrele Contour Plus si Contour Plus ONE, bandelete de testare Contour Plus si ace Microlet. Glucometrul Contour Plus ONE este cel mai nou dispozitiv de masurat glicemia, fiind conectat la aplicatia mobila Contour™ DIABETES ce prin inregistarea datelor ajuta utilizatorii sa inteleaga mai bine cum activitatile zilnice pot influenta valoarea glicemiei. In aceasta aplicatie pot fi inregistrate tratamentul, mesele si pot fi adaugate informatii suplimentare cu privire la simptome. Astfel aceasta poate oferi o imagine de ansamblu, ce poate fi transmisa chiar si medicului diabetolog. Chiar si pentru cazurile in care aplicatia nu este folosita, Contour Plus ONE este prevazut cu indicator luminos colorat smartLIGHT™ ce indica galben daca valoarea glicemiei este mare, verde daca este normala si rosu daca valoarea glicemiei este mica. Cu un astfel de glucometru este mai usor pentru oricine sa isi controleze valoarea glicemiei si sa afle factorii care o influenteaza.

De cele mai multe ori, alimentatia este factorul principal care determina scaderea sau depasirea valorii normale a glicemiei. De aceea, este foarte important ca persoanele cu diabet sa aiba un regim alimentar sanatos. Mai exact acestea trebuie sa consume cat mai multe legume proaspete, fructe cu un continut mic de glucoza, proteine slabe, lactate cu un continut scazut de grasimi si surse sanatoase de grasimi, cum ar fi nucile. Produsele de patiserie, painea alba, alimentele prajite, sucurile indulcite, dulciurile si alcoolul trebuie evitate.

Pe langa o alimentatie sanatoasa si sportul ajuta la scaderea nivelului de glucoza din sange. Nu sunt necesare antrenamente complexe, chiar si renuntarea la mersul cu masina sau cu mijloacele de transport in comun si mersul pe jos sau pe bicicleta pot face diferenta.

Diabetul poate fi tinut usor sub control daca pacientul respecta toate aceste indicatii, responsabilitatea pentru propria sanatate reprezinta punctul de plecare.

1 Comment on "Ce aspecte conteaza pentru un control eficient al diabetului?"

  1. Valeria Chertes | 26 martie 2019 at 00:08 | Răspunde

    Din păcate sufăr de aceasta boala și știu foarte bine.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord