Rolul ilustratiilor intalnite in carti pentru copii

Pentru copiii foarte mici, care sunt la inceputul drumului in minunata lume a cuvintelor, rasfoirea unor carti pentru copii ilustrate reprezinta o activitate de-a dreptul fascinanta. Ilustratia inseamna a infatisa sau a sublinia un anume lucru important din carte. Daca ne intoarcem in timp, cateva din manuscrisele din Evul Mediu, cum erau Psalmii sau Biblia, prezentau mii de ilustratii.

 

Ilustratiile sunt oarecum diferite de pictura sau desene. Ele sunt extrem de reprezentative, iar in ziua de azi, aproape ca nu mai exista carti copii fara asemenea imagini. Principalul scop al ilustratiilor este acela de a aduce un mesaj celui care citeste sau persoanei care rasfoieste cartea. Anumite ilustratii sunt extrem de frumoase, incat iti taie rasuflarea. Sunt acele imagini care fac cat 1000 de cuvinte. Acesta este si rolul imaginilor din frumoasele carti de povesti ilustrate. Acestea au scopul de a-i invata pe copii cum sa citeasca. Ilustratiile sunt capabile sa transforme o povestire simpla intr-una fascinanta si atragatoare.

 

Aceste imagini sunt o parte importanta din cartile de povesti. Prin ilustratii, cei mici vor invata si vor intelege lumea din jurul lor. Astfel, vor reusi sa inteleaga si sa identifice lucruri, actiuni sau fiinte pe care nu le intalnesc in fiecare zi. Povestile si cartile de povesti reprezinta un mijloc grozav de a-i educa pe copii. O carte pentru cei mici va necesita foarte multe imagini, astfel incat copilul sa inteleaga mai bine povestea. Uneori, numarul de ilustratii dintr-o carte poate fi mai mare decat frazele sau propozitiile ei.

 

Pe site-ul universenciclopedic.ro pot fi gasite numeroase titluri de carti pentru copii, cu ilustratii superbe, menite sa ii transpuna pe cei mici in lumea basmelor si a fanteziei. Imaginile au culori placute, sunt realizate in asa fel incat copiii sa inteleaga exact ce mesaj transmite ilustratia respectiva. Astfel, acestia vor pricepe mai bine firul povestirii si vor fi fascinati sa descopere actiunea pagina cu pagina, pana cand vor ajunge la finalul povestirii. Cartile de le universenciclopedic.ro au ilustratii extrem de bine realizate care il vor face chiar si pe cel mai mic prichindel sa inteleaga povestea. Ilustratiile din aceste carti sunt primii pasi ai celor mici spre lumea magica a cuvintelor, cu ajutorul carora isi dezvolta creativitatea si isi stimuleaza imaginatia.

1 Comment on "Rolul ilustratiilor intalnite in carti pentru copii"

  1. Valeria Chertes | 20 martie 2019 at 20:29 | Răspunde

    Mulțumim pentru recomandări.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord