Beneficiile jucariilor educative din lemn

Cu toate ca in majoritatea caselor cu copii jucariile sunt in mare parte din plastic, jucariile din lemn incep sa fie din ce in ce mai indragite atat de parinti cat si de copii. Din ce in ce mai multi parinti aleg jucarii educative din lemn in detrimentul jucariilor din plastic, cu multe functii, sunete si luminite. Jucariile din lemn au, pe de alta parte, mult mai multe de oferit decat majoritatea jucariilor de pe piata si aduc multiple avantaje atat copiilor, cat si parintilor. Tocmai de aceea am ales ca in articolul de azi sa vorbim despre care sunt beneficiile acestor jucarii asupra celor mici, si cum ii ajuta sa se dezvolte armonios si sanatos.

1. Jucariile din lemn sunt educative

In momentul de fata pe piata sunt o multitudine de jucarii cu sunete, voci, lumini si alte asemenea metode care distrag copilul, ii limiteaza interactiunea cu ceilalti copii sau adulti si nu il ajuta sa se focuseze asupra jocului in sine. Jucariile de lemn ii permit copilului sa detina controlul asupra jocului si sa exploreze tot ce acestea au de oferit. In plus, acestea incurajeaza copilul sa isi imagineze diverse ipostaze din viata de zi cu zi si sa interactioneze cu fratii, prietenii de joaca sau adultii din viata lor.

2. Jucariile din lemn sunt sigure

Acestea sunt create sa fie sigure si rezistente la impact, si acesta este motivul pentru care nu se sparg in fasii ascutite sau bucati mici precum jucariile din plastic. De asemenea, majoritatea jucariilor de lemn nu contin substante toxice si sunt vopsite cu vopsele care nu sunt daunatoare celor mici. Tocmai acesta este motivul pentru care nu trebuie sa iti faci griji in cazul in care copii le baga in gura sau le rod.

3. Jucariile din lemn pot fi folosite intreaga copilarie

Avand in vedere caracterul versatil si durabil al jucariilor educative din lemn, acestea pot fi folosite de copil pe parcursul unei perioade mai indelungate. Chiar daca bebelusii se pot rezuma la simpla manipulare a jucariilor de lemn, copii mai mari pot incepe sa construiasca sau sa introduca jucariile de lemn in scenarii mai complexe care le vor dezvolta imaginatia.

4. Jucariile din lemn ajuta la dezvoltarea abilitatilor copilului

Datorita multitudinii de forme, copilul experimenteaza in mod continuu si lucreaza diferit cu fiecare jucarie in parte. In timp ce bebelusii invata sa prinda si sa ridice diverse forme din lemn, copiii mai mari invata sa fie atenti la miscarile fine, sa-si foloseasca incheieturile corect si dezvolta alte abilitati motrice de baza. De asemenea, activitatile de construire de turnuri din cuburi sau alte forme de lemn, rezolvarea puzzle-urilor sau jocurile de balansare a pieselor ajuta copilul sa fie atent la pozitionare si distanta, dezvoltand astfel coordonarea ochi-mana.

 

Iar pe langa toate aceste beneficii, jucariile din lemn sunt mult mai sanatoase pentru cei mici, decat jucariile din plastic. Nu ezita, intra pe site-ul celor de la ZazuToys si achizitioneaza jucarii educative din lemn pentru copii tai.

 

Be the first to comment on "Beneficiile jucariilor educative din lemn"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord