Cum ajuta un team building outdoor echipa?

Se spune că natura are felul ei de a ne oferi confort și relaxare atunci când avem cea mai mare nevoie. Pe lângă aceste beneficii, natura are o mulțime de calități și de metode prin care ne ajută în viața de zi cu zi. Așa că, dacă vrei să organizezi un team building pentru a-ți scoate echipa din birou și pentru a petrece câteva zile împreună, în natură, un team building outdoor este cea mai bună alegere. Tocmai pentru a susține această idee, am ales ca în articolul de azi să îți prezentăm care sunt beneficiile team building-ului outdoor.

 

Sunt în mediul online atât de multe articole despre ce înseamnă un team building, care sunt beneficiile acestuia asupra echipei, cum ajută activitățile din cadrul acestuia întreagă echipă și așa mai departe, încât beneficiile unui team building sunt binecunoscute deja de fiecare dintre noi. Însă beneficiile team building-ului outdoor, care implică activități în natură și efectul naturii asupra întregii echipe este mai puțin dezbătut.

1. Natura ne face să ne simţim mai vii

Petrecerea timpului în natură nu doar că ne face să ne simţim mai fericiţi, dar ne oferă şi un sentiment crescut de vitalitate. Datorită acesteia ne simţim mai energici, atât mental, cât şi fizic, atunci când ne întoarcem din parc sau dintr-o excursie pe munte. Imaginează-ți care pot fi efectele unui team building outdoor asupra întregii echipe, în cazul în care alegeți să petreceți 2-3 zile în natură, făcând tot felul de activități prin care să vă depășiți limitele.

2. Spaţiile verzi ne fac mai creativi

Un studiu a demonstrat că, dacă privim culoarea verde, inventivitatea noastră creşte. Pe lângă faptul că petrecerea timpului în aer liber ne distrage de la anumite probleme, cele mai bune idei vin de unde ne aşteptăm şi când ne gândim mai puţin. Astfel că, petrecerea timpului în natură, poate să ne facă mult mai creativi, ceea ce în anumite domenii de activitate este absolut necesar.

3. Natura ne reduce stresul

Scăderea stresului este, probabil, cel mai evident beneficiu pe care natura îl are asupra organismului nostru. Este demonstrat că cei care locuiesc înconjurați de natură, și nu printre “betoane” sunt mult mai liniștiți și mai echilibrați decât cei ce locuiesc în mijlocul orașului. Ceea ce înseamnă că un weekend petrecut de întreaga echipă în natură, făcând tot felul de activități, va destresa, liniștii și va reda echilibrul fiecăruia.

4. Natura ne îmbunătăţeşte focalizarea

Spaţiile urbane au o influenţă negativă asupra creierului, datorită stimulilor ca: traficul, mulţimile agitate de oameni, cafenelele de pe mijlocul străzilor, și așa mai departe. Aceste distrageri au impact asupra zonei creierului nostru care ne controlează atenţia şi controlul de sine. În schimb, spaţiile în aer liber ne ajută la a ne controla atenţia. După un astfel de weekend vom fi mult mai productivi și vom reuși să rezolvăm task-urile pe care le avem la muncă mult mai repede și mai eficient.

 

Acum că ai aflat care sunt beneficiile team building-ului outdoor poți cu încredere să apelezi la o echipă profesionistă, precum este Vertical Adventure, care să organizeze activitățile potrivite echipei tale în aer liber.

Be the first to comment on "Cum ajuta un team building outdoor echipa?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord