Cum alegem semineele clasice

Multe persoane in aceasta perioada sunt in cautarea unui semineu clasic, ceva care sa imbine utilul cu placutul si care sa ofera caldura locuintei. Fie ca sunt dotate cu focar sau, ca odinioara, cu foc deschis, pe lemne sau peleti, semineele clasice vor completa imaginea caselor perfect, prezenta acestora punandu-le in valoare designul si oferind totodata caldura care sa ne relaxeze.

Cum alegem un semineu clasic

Semineul este un element cu dublu rol, decorativ si de inclazire si care este tot mai intalnit in casele noastre. Semineul clasic creeaza o atmosfera calda, eleganta, care innobileaza orice locuinta si care ofera caldura camerei(sau mai multor camere).

Semineul poate avea mai multe forme, aceasta tinand cont de locul in care se doreste amplasarea acestuia, intr-un colt al camerei, pe mijlocul unui perete sau chiar intre peretii unor camere pentru a profita de acesta in ambele incaperi. Exista posibilitatea ca acesta sa poata fi racordat la centrala termica.

Semineele pot fi diferentiate prin mai multi factori. Acestea pot fi grupate dupa design ,pot fi intalnite seminee moderne, seminee clasice sau seminee rustice sau pot avea rol ornamental (pot fi formate dintr-un cadru si o rama si pot fi construite chiar si din rigips). Semineele mai pot fi intalnite dupa tipul focarului. Semineele cu focar inchis (incorporate cu usa) si seminee cu focar deschis(nu au usa ceea ce face ca randamentul sa fie unul mai scazut).

In functie de design-ul semineului

Design-ul semineului se alege in functie de stilul de amenajare. Acesta poate fi modern, rustic, clasic, lucru care ne ajuta sa ne alegem tipul semineului. Acestea pot fi asezate intr-un colt al camerei sau in mijlocul unui perete si pot avea diferite dimensiuni.

Alegerea locului in care trebuie amplasat semineul este importanta deorece trebuie sa ne dam seama unde vor fi amplasate focarul, rama si accesoriile de montaj, precum cosul de evacuare. Amplasarea ne mai este dictata si de alte criterii precum rezistenta, eficienta termica sau designul placut. Se vor lua in calcul mai multe lucruri de care trebuie sa tinem cont, la amplasarea cosului de fum, cat si la constructia semineului.

Intretinerea semineului

Semineele, ca si sobele, centralele, vor fi curatate si intretinute periodic. Se recomanda sa se efecteueze doua curatari, prima la inceputul sezonului rece inainte de a pune semineul in functiune, iar cealalta sfarsitul iernii cand nu va mai fi folosita o buna perioada de timp.

Vom avea grija tot timpul de partile componente ale semineului, sa nu se deterioreze, altfel trebuiesc inlocuite.Si cosul de fum trebuie verificat si curatat de catre un cosar cu experienta.

Be the first to comment on "Cum alegem semineele clasice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord