Apa dura iti afecteaza electrocasnicele – protejeaza-le cu un dedurizator de apa

Apa care vine din reteaua orasului este din ce in ce mai des o apa nesanatoasa, plina de impuritati si dura. Pentru a consuma zilnic o apa cat mai sanatoasa, este nevoie sa instalezi filtre de apa si sa achizitionezi un dedurizator de apa pentru a transforma apa dura intr-una cat mai potrivita consumului.

Ce este apa dura?

Apa dura este un tip de apa care contine minerale dizolvate, precum calciu, magneziu sau fier. Desi contine toate aceste elemente, apa dura este potabila. Dar in acelasi timp aceasta deterioreaza conductele, aparatele electrocasnice care functioneaza cu apa si irita pielea sensibila.

Cea mai des intalnita problema pe care o poate cauza apa dura este ca sapunul nu se dizolva in totalitate in contact cu aceasta si se formeaza depuneri de calcar in interiorul conductelor si a aparatelor electrocasnice. Desi nu te-ai gandi ca apa dura poate cauza atat de multe probleme, sa vedem cum afecteaza aceasta diferitele electrocasnice din casa ta.

1. Masina de spalat rufe

Masina de spalat rufe este printre cele mai des afectate electrocasnice din casa fiecaruia dintre noi. Avand in vedere ca detergentul se dizolva mai greu in apa dura, vei fi nevoit sa folosesti o cantitate mai mare de detergent pentru a te asigura ca hainele tale vor fi curate dupa ciclul de spalare.

O alta problema cauzata de apa dura este depunerea de calcar si minerale. Acestea se depun pe fiecare parte a masinii de spalat care intra in contact cu apa. Astfel, functionarea masinii de spalat este ingreunata, iar durata de viata a acesteia va scadea considerabil.

2. Espressorul

In momentul in care iti prepari o cafea, apa dura din retea ajunge in interiorul espressorului. La fel ca si in cazul masinii de spalat, apa dura lasa in urma ei si aici depuneri de minerale si calcar. Daca aceste depuneri nu sunt curatate, exista posibilitatea ca din cauza mediului umed sa se formeze diferite bacterii care sa ajunga in cafeaua ta, iar sanatatea ta poate avea de suferit. De asemenea, aparatul tau de cafea nu va functiona la fel de eficient ca inainte si viata lui va fi mult mai scurta decat ti-ai fi dorit.

3. Masina de spalat vase

La fel ca si in cazul masinii de spalat rufe si masina de spalat vase sufera din cauza apei dure. In ceea ce priveste insa masina de spalat vase, vei observa diverse depuneri de sapun pe vasele care au fost spalate. Ceea ce inseamna mai multa munca pentru tine. Deoarece vei fi nevoit sa speli din nou vasele la mana. Mai mult, depunerile de minerale pot deteriora suprafata vaselor de portelan sau de sticla.

Cea mai eficienta metoda prin care poti scapa de apa dura si poti sa iti protejezi electrocasnicele este sa instalezi un dedurizator de apa. Dupa instalarea pe conducta principala de admisie a apei, statia va elimina mineralele si, astfel, va scadea duritatea apei.

Achizitioneaza si tu un astfel de sistem din magazinul online Bewater si ai grija de sanatatea ta si a electrocasnicelor tale.

Be the first to comment on "Apa dura iti afecteaza electrocasnicele – protejeaza-le cu un dedurizator de apa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord