Criterii importante pentru alegerea unui nou telefon inteligent

Majoritatea utilizatorilor de telefoane mobile aleg sa treaca la alt telefon din cauza unor probleme tehnice, mai rar din necesitatea folosirii unor performante oferite de generatii mai noi de aparate. Iar printre cele mai frecvente si enervante probleme ale telefonului pot fi descarcarea prea rapida a acumulatorului sau fragilitatea aparatului, probleme oarecum evitabile daca se folosesc folii de sticla si se adauga o husa sau o carcasa, iar bateria este utilizata in conditii optime.

Alegerea telefonului in functie de calitatea acumulatorului

Putini cumparatori de telefoane inteligente iau in calcul autonomia acumulatorului cand cauta un telefon nou, dar majoritatea folosesc intens telefonul, accesand frecvent internetul sau diverse aplicatii, ceea ce face ca bateria sa se termine in doar cateva ore. Un acumulator de calitate – de minim 3000 mAh – poate asigura mai multa energie pentru o folosire frecventa a telefonului, asadar este unul dintre cele mai importante atuuri ale unui telefon bun. Pe de alta parte, calitatea acumulatorului este indicata de durata de viata a acestuia, un criteriu important mai ales pentru ca telefoanele generatiilor recente au bateria incorporata.

In conditii de folosire intensa a telefonului si cu accesarea unor aplicatii solicitante, un atuu il pot avea totusi telefoanele care pot fi incarcate rapid si a caror baterie rezista un timp rezonabil, macar 24 de ore.

Rezistenta la socuri a telefonului asigura o viata mai lunga

Multi producatori de telefoane inteligente promit clientilor o calitate a ecranului sau a carcasei, cu rezistenta la socuri sau in diverse conditii extreme de folosire (standard IP – Ingress Protection, care garanteaza standarde de protectie impotriva prafului si a apei sau standard MIL-STD-810 G – care indica rezistenta la socuri), existand chiar anumite modele dedicate celor care lucreaza in medii si in conditii care expun telefonul la socuri. Totusi, nici telefoanele certificate cu standarde de rezistenta nu sunt imune la distrugere, fiind de folos adaugarea unor protectii suplimentare – folie pentru ecran si husa.

Semnalul bun pentru o comunicare fara probleme

Un telefon de la un producator cunoscut, cu pret mare nu este o garantie ca este asigurata o calitate buna a semnalului, desi asa ar fi de presupus atunci cand cumparam un telefon performant. Intr-adevar, si retelele mobile au diferente in ceea ce priveste calitatea semnalului, dar cumparatorul trebuie sa faca o minima munca de informare privind calitatea semnalului care este asigurata pentru modelul de telefon dorit.

Criteriul alegerii telefonului in functie de capacitatea de receptionare a semnalului este foarte importanta mai ales pentru cei care se afla in zone cu semnal slab sau pentru cine calatoreste mult, existand zone intinse in afara oraselor care sunt slab acoperite de retelele de telefonie.

Procesor si memorie pentru telefoane eficiente

De procesor si de memorie depinde performantele unui telefon inteligent: un telefon dotat cu diverse aplicatii si care are o camera foto/ video de calitate va fi folosit intens, insa daca nu este spatiu suficient de stocare a datelor sau comenzile se deruleaza prea incet, rabdarea utilizatorului este pusa la incercare. Cumparatorul unui telefon performant trebuie sa stie ca aplicatiile se pot instala doar in memoria telefonului, iar pe un card de memorie pot fi stocate informatiile si fisierele multimedia, text sau alte tipuri de inregistrari.

Calitatea foto/ video/ audio a unui telefon devine un criteriu din ce in ce mai important pentru cumparatori, insa daca celelalte caracteristici nu sunt indeplinite, menirea telefonului este estompata in ceea ce priveste necesitatea unei comunicarii eficiente, iar aparatul devine mai degraba util pentru fotografiere sau filmare si pentru distribuirea acestor materiale in mediul virtual.

2 Comments on "Criterii importante pentru alegerea unui nou telefon inteligent"

  1. Valeria Chertes | 23 ianuarie 2020 at 14:34 | Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi.

  2. Pentru mine este foarte importanta automonia bateriei si calitatea camerelor foto.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord