Unde găsim mai mulți microbi decât în vasul de toaletă?

Dacă ați fi întrebați unde se găsesc cele mai multe bacterii în locuința dumneavoastră, probabil că ați răspunde astfel: în baie, în vasul de toaletă, pe podele, în chiuvetă etc. Avem dreptate? Surpriza vine, însă, de la cercetătorii care au arătat că această presupunere este greșită. Adevărul vă va lăsa cu gura căscată, credeți-ne!

Un studiu realizat de NSF International, intitulat “Locurile din casă cu cele mai multe bacterii” a analizat 30 obiecte casnice deținute de 22 familii pentru a identifica unde se găsesc cei mai mulți germeni. Înainte de test, toți participanții au fost și ei de părere că baia este locul favorit al microbilor. Doar că răspunsul avea să fie unul departe de ideea preconcepută … Ce părere ați avea dacă v-am spune că, în realitate, locul cu cei mai mulți microbi este chiar… bucătăria? Da, ați citit bine. Locul din casa dumneavoastră, pe care poate îl credeați cel mai curat, în realitate găzduiește colonii de bacterii.

Mediul ideal unde microbii aleg să se dezvolte și să viețuiască este unul cald și umed, așa cum sunt atâtea și atâtea obiecte din bucătăria noastră. Studiul a testat prezența bacteriilor coliforme din familia cărora fac parte și Salmonella și E-coli. Rezultatele au fost surprinzătoare: cele mai multe bacterii s-au regăsit pe 75% dintre bureții de vase, 45% dintre chiuvetele de bucătărie, 32% dintre blaturile din bucătărie și doar pe 27% dintre suporturile de periuțe de dinți. 

La polul opus, au fost suprafețele mai netede și reci, precum chei, bani, tastaturi. Se pare că acestea, contrar așteptărilor, nu tind să găzduiască atât de mulți microbi.

Nu trebuie, însă, să ne panicăm, mai ales că acum găsim tot felul de soluții pentru dezinfectarea acestor suprafețe. Primul pas a fost făcut atunci când am conștientizat pericolul care se află atât de bine ascuns (adică chiar sub nasul nostru).

Etapa următoare este să găsim cele mai eficiente soluții prin intermediul cărora să câștigăm lupta cu bacteriile din bucătărie. Avem nevoie de un produs care să le anihileze încă de la prima utilizare iar una dintre variante este dezinfectantul Asevi Gerpostar Plus. Printre cele mai importante avantaje se numără faptul că poate fi utilizat pe orice suprafața lavabilă: chiuvete, grupuri sanitare, căzi de baie, gresie, faianță, blaturi de bucătărie. Formula fără leșie permite ca soluția să fie folosită în fiecare cămin, inclusiv unde sunt copii mici sau animale de companie, așa că puteți curăţa inclusiv jucării și obiecte pentru bebeluși.

Totodată, aveți grijă mare la bureții de vase care, mereu umezi, reprezintă un mediu propice pentru proliferarea bacteriilor. Recomandat este să schimbați bureții de vase o dată pe săptămână, astfel putându-vă asigura că țineți microbii la distanță.

Și pentru că bacterii găsim și pe grătarul de la aragazul de bucătărie (sau oriunde mai sare grăsimea în timpul preparării mâncării), este indicat să aveți la îndemână și un degresant. Degresantul Asevi este ideal pentru curățarea bucătăriei și poate fi utilizat atât pe aragaz, în cuptor, pe plită, cât și pe mobilierul de bucătărie, tigăi, jaluzele sau grătare.

Acestea fiind spuse, aveți deja cele mai importante informații pentru a ști exact ce locuri din casă să ţintiţi atunci când vreți să le veniți de hac microbilor.

1 Comment on "Unde găsim mai mulți microbi decât în vasul de toaletă?"

  1. Valeria Chertes | 15 ianuarie 2020 at 16:14 | Răspunde

    Foarte bune produsele Asevi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord